Με διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα θα προχωρήσουν μέσω συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα τρεις μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό-αθλητισμό και στη διαχείριση απορριμμάτων σε Νάουσα, Ηλεία και Αγρίνιο.

Στη Νάουσα, και στο χιονοδρομικό 3-5 πηγάδια, πρόκειται να δημιουργηθεί ένα τουριστικό και αθλητικό κέντρο 4 εποχών για τουρισμό όλο το χρόνο, ξενοδοχεία και ένα προπονητικό κέντρο. Η παραχώρηση στον ιδιώτη θα γίνει για 40 έτη. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 40 εκατομμύρια και θα καλυφθεί κατά 50% από το ΣΠΑ και 50% από ιδιωτικά κεφαλαία.

Αναμένεται να δημιουργηθούν 135 θέσεις εργασίας και να τονωθεί η τοπική οικονομία. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη ανάδοχου θα ολοκληρωθεί σε 8-10 μήνες

Στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων θα δημιουργηθούν μέσω ΣΔΙΤ εργοστάσια σε Αγρίνιο και Ήλιδα στην Ηλεία που θα είναι ανοιχτά σε όλες τις τεχνολογίες.

Ο προϋπολογισμός του κάθε έργου είναι 30 εκ ευρω και αναμένεται να επιλύσουν σημαντικά προβλήματα που σήμερα υπάρχουν με την ανεξέλεγκτη διάθεση απόβλητων.

Η κατασκευή των δυο εργοστάσιων αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2011 ή στις αρχές του 2012.

Πηγή : skai.gr