Κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα επεξεργάζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων, τόσο για το θέμα των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ – μάρκετ, όσο και για το “κούρεμα” των αποθεματικών του Επικουρικού Ταμείου του κλάδου (ΤΕΑΠΥΚ).

Στην ανακοίνωση της η ΠΟΠΕΚ αναφέρει πως “παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη προς την Ομοσπονδία μας για διαμόρφωση των αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ πρατηρίων και σούπερ – μάρκετ στα 40 μέτρα, το κείμενο του νόμου που ψηφίστηκε τελικά από την Βουλή προβλέπει ότι οι αποστάσεις μειώνονται στα 30 μέτρα”, ενώ παράλληλα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου για την αλλαγή στάσης που έγινε “χωρίς να δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση”.

Παράλληλα, η ΠΟΠΕΚ κατηγορεί για υπαναχώρηση τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, από την συμφωνία αναφορικά με τις αποστάσεις.

Σημειώνεται, τέλος, πως το Δ.Σ. της ΠΟΠΕΚ θα συνεδριάσει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα για να συζητήσει τους τρόπους κινητοποίησης του κλάδου.

Πηγή : energypress.gr