Ένας έφηβος εγγονός του βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας πυροβόλησε κατά λάθος το πόδι του με τουφέκι την ώρα που έκανε εξάσκηση σκοποβολής έξω από ένα σπίτι της οικογενείας του, βορείως της Μαδρίτης, δήλωσαν σήμερα τηλεφωνικώς στο Reuters τα Ανάκτορα.

Ο Φελίπε Χουάν Φροϊλάν, ο 13χρονος γιος της μεγαλύτερης κόρης του βασιλιά, Ινφάντα Ελένα, βρισκόταν με τον πατέρα του Ζεμ ντε Μαρισαλάρ χθες το απόγευμα στην αυλή ενός σπιτιού τους στην πόλη Σόρια όταν από λάθος πυροβόλησε το δεξί του πόδι.

Ο Φελίπε, το μεγαλύτερο εγγόνι του βασιλιά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Santa Barbara της Σόρια, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στην κλινική Κουιρόν της πρωτεύουσας για περαιτέρω θεραπεία, προσθέτει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Η συντηρητική εφημερίδα ABC έγραψε ότι ο Φελίπε περπατούσε με το τουφέκι να δείχνει προς το έδαφος όταν εκπυρσοκρότησε. Το περιστατικό θύμισε ένα σοβαρό ατύχημα με μέλος της βασιλικής οικογένειας: το 1956 ο 14χρονος αδελφός του βασιλιά Χουάν Κάρλος, Αλφόνσο, έχασε τη ζωή του όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του την ώρα που το καθάριζε, σε σπίτι της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή. Ενώ τα Ανάκτορα εκείνη την εποχή έδωσαν στη δημοσιότητα την παραπάνω εκδοχή, οι ιστορικοί την αμφισβητούν.

Πηγή : real.gr