Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, χθες (07-04-2012) το απόγευμα στη Σάμο, ένας 38χρονος Ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου και μία 43χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της εκβίασης.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.)

Ειδικότερα, προ διημέρου (06-04-2012), καταγγέλθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, από αλλοδαπό, Αλβανό υπήκοο, ότι ο συλληφθείς αστυνομικός απαιτούσε από αυτόν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ προκειμένου να μην τον συλλάβει για κατοχή ΙΧΕ αυτοκινήτου με παραποιημένο αριθμό πλαισίου και μη εμφανή αριθμό κινητήρα. Το αυτοκίνητο αυτό, ο καταγγέλλων, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, το είχε αγοράσει νόμιμα πριν τρεις μήνες από τη 43χρονη συλληφθείσα.

Σε συνεννόηση με αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, κανονίστηκε συνάντηση, για χθες το απόγευμα, στο γραφείο του αστυνομικού, κατά την οποία ο αλλοδαπός υπήκοος παρέδωσε στον 38χρονο Ανθυπαστυνόμο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. Οι αστυνομικοί, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, συνέλαβαν τον 38χρονο Ανθυπαστυνόμο και κατάσχεσαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι ο 38χρονος εκβίαζε τον καταγγέλλοντα σε συνεννόηση με τη 43χρονη, με σκοπό τα χρήματα που θα παραλάμβανε από αυτόν να τα παρέδιδε στη συνέχεια στη 43χρονη συλληφθείσα, λόγω προγενέστερης μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

Με εντολή του Εισαγγελέα κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο προκειμένου να εξεταστεί από αρμόδιο πραγματογνώμονα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.