Ο Δήμος της πόλης Βρότσλαβ (Wroclaw) και η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα παρουσίασαν την Τρίτη 3 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα την πόλη Βρότσλαβ και τις προετοιμασίες της για την υποδοχή αθλητών και φιλάθλων εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου UEFA EURO 2012 TM.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 100 Έλληνες καλεσμένοι – φίλαθλοι του ποδοσφαίρου από τον χώρο του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, της τέχνης και των κοινών. Ο Αντιδήμαρχος της πόλης Βρότσλαβ Michal Janicki, ο Πολωνός Πρέσβης στην Αθήνα A. Jankowski και ο διακεκριμένος προπονητής Γιάτσεκ Γκμοχ μέσα από μια πολύ ωραία παρουσίαση απεύθυναν θερμή πρόσκληση προς όλους τους καλεσμένους να επισκεφθούν την Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου UEFA EURO 2012.

Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα αξιοθέατα και τις τουριστικές ομορφιές της πόλης Βρότσλαβ, τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες αλλά και να απολαύσει μια εξαιρετική επίδειξη ποδοσφαιρικών τρικ.

Μετά το τέλος της εξαιρετικής παρουσίασης, το sport-fm.gr μίλησε με τον αντιδήμαρχο της πόλης του Βρότσλαβ από τον οποίο μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διοργάνωση. Κυριότερο όλων; Ότι στην πόλη περιμένουν οι διοργανωτές περισσότερους από 15.000 Έλληνες για το παιχνίδι με την Τσεχία.

Πόσους Έλληνες περιμένετε στο Βρότσλαβ;

«Το στάδιο που δημιουργήσαμε στο Βρότσλαβ είναι χωρητικότητας 43000 θεατών και περιμένουμε περίπου 15000 Έλληνες να είναι στο γήπεδο για το παιχνίδι με την Τσεχία. Τα εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί και απ’ όσο γνωρίζω η ελληνική ομοσπονδία έχει στα χέρια της ένα μέρος των εισιτηρίων προς διάθεση».

Τι θα κερδίσει η Πολωνία από τη διοργάνωση; Τι προσδοκάτε;

«Καταρχήν έχουμε ήδη κερδίσει. Όλη η χώρα και κυρίως οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες έχουν αλλάξει. Καινούργιοι δρόμοι, καινούργια μεταφορικά μέσα, καινούργια γήπεδα. Αυτό ήδη το έχουμε καταφέρει και είναι μια τεράστια αλλαγή. Πριν από μερικές μέρες υπήρξε ένα δημοψήφισμα στο Βρότσλαβ και ρωτήθηκε ο κόσμος για το αν είναι χαρούμενος για το EURO και τα έργα που έχουν γίνει. Το 90% αυτών είπαν ναι κι αυτό δείχνει το πώς αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση.

Μετά το EURO, η Πολωνία και η Ουκρανία πιστεύω ότι θα προσελκύσουν περισσότερο τουρισμό και ο κόσμος θα καταλάβει γι’ αυτές τις δυο χώρες ότι μπορεί να περάσει όμορφα και είναι εξαιρετικοί προορισμοί. Όταν ξεκινήσαμε να διοργανώνουμε το EURO πολλοί ξένοι έρχονταν για να μας βοηθήσουν και όταν ζούσαν τη χώρα άλλαζαν ολοκληρωτικά την άποψη που είχαν για την Πολωνία. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε και με τα εκατομμύρια των επισκεπτών για το EURO».

Τι άλλες εκπλήξεις ετοιμάζετε για τους επισκέπτες του Βρότσλαβ;

«Στο κέντρο του Βρότσαβ θα δημιουργήσουμε το FAN ZONE και κάθε μέρα θα έχουμε πολλές εκπλήξεις, συναυλίες και διαγωνισμούς που θα κάνουν το Ρίνεκ να είναι συνεχώς γεμάτο».

Έχετε υπολογίσει αν θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη για την Πολωνία από το Euro;

«Για μας αυτή η διοργάνωση είναι μια επένδυση για το μέλλον και δεν περιμένουμε άμεσα κέρδη. Στο μέλλον όμως πιστεύω ότι θα κερδίσουμε πάρα πολλά».

Πηγή : sday.gr