Στη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, το Android μονοπώλησε το μερίδιο αγοράς στα smartphones το 2011 με το συντριπτικό ποσοστό 68,4%, ξεπερνώντας κατά πολύ τα μερίδια τόσο της Apple όσο και άλλων ανταγωνιστών…

Η αγορά των smartphones εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κίνα, με το μερίδιο των “έξυπνων” κινητών να αυξάνεται κατά 33,6% σε ένα χρόνο και η κυριαρχία του Android είναι απόλυτα φυσιολογική, αφού οι μεγάλοι Κινέζοι κατασκευαστές, όπως η ZTE και η Huawei, λανσάρουν χαμηλού κόστους smartphones με το λογισμικό της Google.

Το συντριπτικό ποσοστό του Android στην Κίνα αποκτήθηκε κυρίως σε βάρος της Nokia, το λειτουργικό της οποίας (Symbian OS) έχασε πάνω από το μισό του μερίδιο το 2011, κατέχοντας πλέον ποσοστό 18,7%.

Χαμηλό είναι και το ποσοστό του iPhone, κυρίως λόγω της τιμής του. Πάντως, το iOS σημείωσε αύξηση το 2011 με το ποσοστό του να φτάνει το 5,7% (από 4,1%), κυρίως λόγω της αποδοχής του από τους εύπορους Κινέζους.

Για τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητών, η Κίνα είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές, αφού διαθέτει ήδη 988 εκατ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή : neo2.gr