Παρά το γεγονός ότι το Pirate Bay βρίσκεται στη μαύρη λίστα των δισκογραφικών εταιριών, και κατ’ επέκταση των καλλιτεχνών, οι υπεύθυνοι του αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ανυπολόγιστη επισκεψιμότητα και να προσφέρουν διαφημιστικό χώρο για την προώθηση των δημιουργών (μουσικοί, συγγραφείς, κινηματογραφιστές κλπ.).

Το εγχείρημα ξεκίνησε από τις αρχές του έτους, με μια κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία για επιτυχία, αλλά πλέον είναι εντυπωσιασμένοι από τη συμμετοχή, μιας και μέχρι τώρα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότεροι από 5000 καλλιτέχνες, με το 90% αυτών να είναι μουσικοί που προφανώς γνωρίζουν ότι η αφάνεια είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από την πειρατεία.

Ο καλλιτέχνης που θέλει να διαφημιστεί θα πρέπει να προσφέρει κάτι από το έργο του δωρεάν, αλλά το κέρδος μάλλον είναι μεγαλύτερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο George Barnett, ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να κερδίσει περισσότερους από 4.000 fans στη Facebook Page που διατηρεί, ενώ το video πήρε 85.000 views.

Στόχος, πάντως, του Pirate Bat δεν είναι η δημιουργία νέων αστέρων, αλλά κάτι ανώτερο για όλους:

“Είμαστε μέσα στα κορυφαία 60 sites παγκοσμίως. Αυτό το γεγονός μας γεμίζει με την ευθύνη να χρησιμοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας για ένα γενικότερο καλό. Όταν το σκέφτομαι, είναι παράλογο όλα τα υπόλοιπα sites του Top 100 να πλασάρουν διαφημίσεις προς όφελος δικό τους. Εμείς προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση με αγάπη για τη διασκέδαση και τον πολιτισμό, επομένως, αντιπροσωπεύουμε όλα αυτά που δεν αντιπροσωπεύουν οι μεγάλες εταιρίες”

Να σημειωθεί ότι στους ένθερμους υποστηρικτές της κίνησης συμπεριλαμβάνεται και ο Paulo Coelho.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας εδώ.

Πηγή: techgear.gr