Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 40χρονου διαχειριστή του ιστολογίου «epirusgate.blogspot.com». Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για δημοσίευση αναρτήσεων με εκβιαστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο σε βάρος Βουλευτή από την Ήπειρο.

Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 43χρονος, του οποίου η σχέση με το συγκεκριμένο ιστολόγιο ακόμα ερευνάται.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής κατήγγειλε ότι από αρχές του 2009 έως και πριν από ένα μήνα περίπου, στον συγκεκριμένο ιστότοπο, δημοσιεύονταν αναρτήσεις με υβριστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο σε βάρος του.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό δεχόταν τηλεφωνήματα από τους διαχειριστές του ιστολογίου, που του ζητούσαν χρήματα για να σταματήσουν την ανάρτηση συκοφαντικών δημοσιευμάτων σε βάρος του.

Μετά από κατάλληλη έρευνα από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ο 40χρονος ως διαχειριστής του ιστολογίου, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο υπόπτων στα Ιωάννινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.