Σάλος έχει προκληθεί στη Ρωσία αναφορικά με την επικείμενη συναυλία της Madonna στην Αγία Πετρούπολη και την «παραβίαση» του νόμου που ποινικοποιεί την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλοφίλων. Το Νοέμβριο του 2011 οι τοπικές αρχές της Αγίας Πετρούπολης ψήφισαν νόμο, που ποινικοποιεί την διάδοση υλικού που προωθεί την ομοφυλοφιλία και την παιδοφιλία σε ανήλικους.

Συγκεκριμένα, επιβάλει πρόστιμα μέχρι και περίπου 12.000 € σε ιδιώτες και περίπου 122.000 € σε νομικά πρόσωπα που «προωθούν υλικό που σχετίζεται με ομοφυλόφιλους, λεσβίες, αμφίφυλους μεταξύ ανηλίκων.

Παρόμοια νομοθεσία έχει περάσει και στις περιφέρειες του Αστραχάν, Ριαζάν και Κοστρομά, ενώ έχει γίνει πρόταση να καθιερωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Πολλοί τονίζουν ότι τέτοιους είδους νομοθεσίες αντανακλούν την επιχειρηματολογία των ρωσικών αρχών που κατηγορούν τους ομοφυλοφίλους για την πτωτικών τάση των δημογραφικών επιπέδων της Ρωσίας.

«Να μην της δοθεί βίζα»

Η γνωστή αμερικανίδα καλλιτέχνιδα, Madonna, τόνισε πρόσφατα στη σελίδα της στο Facebook, ότι θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη προκειμένου να «μιλήσει για την κοινότητα των ομοφυλοφίλων, να στηρίξει τα δικαιώματά τους και να δώσει δύναμη και έμπνευση σε όποιον είναι ή αισθάνεται καταπιεσμένος»

«Θα μιλήσω κατά τη διάρκεια της συναυλίας για αυτή την τρομερή θηριωδία», υπογράμμισε.

Ως απάντηση, ο γνωστός ρώσος καθηγητής στην Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας, Andrei Kurayev, κάλεσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών να μην «επιτρέψει τη χορήγηση βίζας» στην αμερικανίδα τραγουδίστρια, «διότι ο σκοπός της επίσκεψής της είναι να παραβιάσει το ρωσικό δίκαιο».

Η ομάδα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία κάλεσε στις 2 Απριλίου το ρωσικό δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητα του εν λόγω νομοσχεδίου, που τέθηκε σε ισχύ στις 17 Μαρτίου του 2012.

Πηγή : euractiv.gr