Δεν του χαρίστηκε! Ο ΟΦΗ δεν έδειξε έλεος στον Παναιτωλικό, τον νίκησε 1-0 στο «Γεντί Κουλέ» και τον… έσπρωξε ακόμη περισσότερο στον «γκρεμό»! Οι Κρητικοί, οι οποίοι είχαν ξεπεράσει τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ικανοποίησαν σε ακόμη ένα παιχνίδι το κοινό τους, κάμπτοντας την αντίσταση των φιλοξενούμενων με το γκολ- φάουλ του Κάλαϊτζιτς στο 30’. Οι… σειρήνες από τη Football League δεν σταματούν να «ακούγονται» στο Αγρίνιο, καθώς έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα ο υποβιβασμός πλησιάζει επικίνδυνα.

Το ματς

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού «μπλόκαρε» τον ΟΦΗ που προσπαθούσε κυρίως από τις πτέρυγες με Παπουλή και Σίσιτς να γίνει επικίνδυνος. Αντίθετα με τους Κρητικούς, η ομάδα του Αγρινίου στο 8ο και στο 10ο λεπτό θα μπορούσε να έχει σκοράρει, σε πρώτη φάση μ κεφαλιά του Χαριστέα και στην δεύτερη με τον Θεοδωρίδη, ωστόσο ο Σαχσανίδης ήταν ξανά σε πολύ καλή μέρα και σταματούσε τις φάσεις.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή αλλά ως εκεί… Ο Παναιτωλικός στο 25ο λεπτό έγινε ξανά ιδιαίτερα απειλητικός. Ο Χαριστέας έγινε κάτοχος της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ξανά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ είπε «όχι».

Παπουλής και Σίσιτς άλλαζαν θέσεις μετά από εντολή του Αναστόπουλου αλλά ακόμα και έτσι δεν μπορούσαν οι Κρητικοί να γίνουν απειλητικοί. Το γκολ τελικά ήρθε με στημένη φάση στο 30ο λεπτό του αγώνα. Το κέρδισε ο Σίσιτς, το εκτέλεσε ο Κάλαϊτζιτς απευθείας και η μπάλα αφού βρήκε στο τείχος και πιο συγκεκριμένα στον Σιόντη, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Παναιτωλικός στην συνέχεια είχε την κατοχή και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ διαχειριζόταν καλά το αποτέλεσμα που είχε πάρει από το πρώτο μέρος και παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός έκανε αρκετές καλές προσπάθειες για να φτάσει στην ισοφάριση, δεν τα κατάφερνε.

Στο 67ο λεπτό, ο Ακαλέ έκανε το γύρισμα και ο Χαριστέας περίμενε για να σκοράρει αλλά και πάλι ο Σαχσανίδης έδιωξε τον κίνδυνο ενώ ένα λεπτό αργότερο λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Γκόλιας που προσπάθησε να απομακρύνει με το κεφάλι αλλά δεν υπολόγισε σωστά…

Μέχρι το φινάλε, οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει αρκετά μέτρα, έφταναν εύκολα έξω από την εστία του ΟΦΗ αλλά ο Σαχσανίδης ήταν σε κάθε περίπτωση σε ετοιμότητα και δεν άφηνε να… χαλάσει το 1-0, παρά το γεγονός ότι ο Λεμονής στα τελευταία πέντε λεπτά έπαιζε με πέντε επιθετικούς…

Το τελικό 1-0, άφησε τον Παναιτωλικό στους 25 βαθμούς και με ελάχιστες πλέον πιθανότητες παραμονής.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Σόουζα, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ζ. Λόπες (78΄Ζορμπάς), Σίσιτς (78΄Ουκάρ), Παπουλής (66΄Χ. Λόπες), Μάντζιος

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας(89΄Καραμαλίκης), Ετζεγκουέλε, Ντολεζάι, Σιόντης (57΄Φερνάντες), Μητρόπουλος, Καμαρά , Θεοδωρίδης(71΄Ονουάτσι), Ακαλέ, Χαριστέας

Πηγή: sday.gr