Αυξημένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για τον δεύτερο γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση του με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Συλικιώτης ενημέωσε της επιτροπή για τις εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται στο θέμα των υδρογονανθράκων και την άμεση προώθηση αναπτυξιακών έργων.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση επεξεργάζεται πρόταση για την δημιουργία της κρατικής εταιρίας υδρογονανθράκων, ενώ ήδη βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΡΑΕΚ και τον γαλλικό οίκο που είναι σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα υδρογονανθράκων.

Ο κ. Συλικιώτης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής Εμπορίου για τα μεγάλα ζητήματα που έχει να χειριστεί το υπουργείο του, μεταξύ των οποίων είναι ο δεύτερος γύρος αδειοδοτήσεων για έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο τρόπος αξιοποίησης των ευρημάτων της Noble Energy στο οικόπεδο 12, τα μεγάλα έργα ανάπτυξης, όπως τα γήπεδα γκολφ, και οι μαρίνες.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της επιτροπής Εμπορίου τις υπουργικές δεσμεύσεις για τα αναπτυξιακά έργα.

“Η Επιτροπή θα στηρίξει κάθε νέα πρωτοβουλία που θα είναι προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της οικονομίας του τόπου και της δημιουργίας συνθηκών ανάπτυξης και προόδου” υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου.

Πηγή: energypress.gr