Μία ρωσική εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό καταπολέμησης των ιών αναφέρει ότι περίπου 600.000 συστήματα Mac έχουν ήδη μολυνθεί από ένα Trojan, ονόματι BackDoor.Flashback.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Dr. Web, το 57% των μολυσμένων συστημάτων βρίσκονται στις ΗΠΑ και το 20% στον Καναδά. Επίσης 274 συστήματα εντοπίζονται στα κεντρικά γραφεία της Apple…

Το συγκεκριμένο Trojan είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2011 και εμφανίζονταν ως ένα πρόγραμμα εγκατάστασης του Adobe Flash Player, χρησιμοποιώντας το λογότυπο του Flash player. Μετά την εγκατάστασή του, το πρόγραμμα αναζητούσε user names και passwords τα οποία ήταν αποθηκευμένα στα Mac. Στη συνέχεια συνδέονταν σε άγνωστους servers στους οποίους έστελνε τις πληροφορίες.

Η εταιρεία Dr. Web προσφέρει οδηγίες για την απομάκρυνση του Trojan από το σύστημα, ενώ συστήνει την εγκατάσταση antivirus λογισμικού. Επίσης συνιστά στους κατόχους των Mac να κρατούν τα συστήματά τους ενημερωμένα με τις νεώτερες εκδόσεις λογισμικού, αλλά και τις ενημερώσεις ασφαλείας της Apple.

Πηγή : neo2.gr