Επτά επιβάτες ενός μικρού λεωφορείου κάηκαν ζωντανοί όταν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα για τη διεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ (ISAF) ανατράπηκε και έπιασε φωτιά σήμερα στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για δυστύχημα, όμως κάτοικοι της περιοχής του Παντζουάγι, στην επαρχία της Κανταχάρ που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν, διαβεβαίωσαν πως ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν στο βυτιοφόρο με ρουκέτα.

“Ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα για την ISAF ανατράπηκε πάνω στο οδόστρωμα και έπιασε φωτιά”, εξήγησε ο Σαρντάρ Μοχάμαντ, αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή. “Την ίδια στιγμή, ένα μικρό λεωφορείο που μετέφερε πολίτες περνούσε δίπλα του και έπιασε φωτιά”, πρόσθεσε διευκρινιζοντας ότι επτά επιβάτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κανταχάρ, ο Αμπντούλ Ραζίκ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό και ότι επρόκειτο για δυστύχημα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός του βυτιοφόρου είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Πηγή: real.gr