Νίκη στον Hollande αλλά εμπιστοσύνη στον Sarkozy, δείχνει δημοσκόπηση της EurActiv Γαλλίας που δημοσιεύθηκε χθες (4 Απριλίου). Η έρευνα που ανατέθηκε από την EurActiv Γαλλίας και την Apco Worldwide, πραγματοποιήθηκε από την Opinion Way. Συμμετείχαν 182 άτομα στη Γαλλία, που εργάζονται σε πρεσβείες, διεθνή Τύπο και τον ιδιωτικό τομέα.

Νίκη «εξ ορισμού» στον Hollande

52% των ερωτηθέντων προβλέπει νίκη του Hollande έναντι του Sarkozy που πήρε ποσοστό 46%. Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο σοσιαλιστής ηγέτης θα κερδίσει «εξ ορισμού», όχι τόσο χάρη στο πρόγραμμά του, αλλά λόγω της απόρριψης του τωρινού προέδρου.

Ωστόσο ο Sarkozy θεωρείται πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις όπως η κρίση στη Συρία (58% για τον Sarkozy έναντι 30% για τον Hollande), την κρίση της ευρωζώνης ((56% / 28%), την ανταγωνιστικότητα και ελκυστικότητα της Γαλλίας (52% / 33%), την οικοδόμηση της Ευρώπης (46% / 35%) και δημοσιονομική ρύθμιση (46% / 38%).

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανά ομάδα στόχο που συμμετείχε στην δημοσκόπηση. Ο διεθνής Τύπος θεωρεί ότι ο Hollande είναι πιο ικανός να ενισχύσει την οικοδόμηση της Ευρώπης από ό, τι ο Sarkozy (48% / 39%). Οι διπλωμάτες λένε ότι ο Hollande θα είναι πιο αποτελεσματικός στη δημοσιονομική ρύθμιση. Οι επιχειρηματίες από την άλλη εμπιστεύονται σε όλα τα πεδία περισσότερο τον Sarkozy.

Πηγή: euractiv.gr