Η Τσέλσι επικράτησε με 2-1 της Μπενφίκα, ζευγάρωσε τις νίκες της και προκρίθηκε στους “4” του Champions League. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν νωρίς, αλλά οι “αετοί” παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα ισοφάρισαν στο 85′ και τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά μέχρι ο Μεϊρέλες να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο 20′. Ο Κόουλ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γκαρθία, με τον Λάμπαρντ να μετατρέπει την εσχάτη των ποινών σε γκολ. Το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τους Πορτογάλους να μένουν από το 40′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάξι Περέιρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι αυτή η διαφορά δεν φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μπενφίκα κράτησε την μπάλα και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις. Από την άλλη, φυσικά, απειλήθηκε κιόλας. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, ήταν άστοχοι στις περιπτώσεις που με τους Μάτα, Καλού και Τόρες θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση.

Στο τελευταίο τέταρτο η Μπενφίκα έκλεισε την Τσέλσι στα καρέ της. Δικαιούταν ένα γκολ, αλλά οι παίκτες της τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Στο 85′, ωστόσο, ο Χάβι Γκαρθία με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, εξιλεώθηκε για το πέναλτι και έδωσε ελπίδες στην ομάδα του. Ο Ολιβέιρα δύο λεπτά μετά θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα τέρματα των «αετών» και να φέρει τα πάνω-κάτω, αλλά το σουτ του πέρασε μόλις άουτ.

Και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μεϊρέλες βγήκε στην αντεπίθεση και με ένα ξερό μακρινό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Αρτούρ και έδιωξε τα. φαντάσματα από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Ο Πορτογάλος που αποδοκιμάστηκε έντονα από τους φίλους της Μπενφίκα, «σφράγισε» το «εισιτήριο» της Τσέλσι, που έχει μπροστά της πλέον την Μπαρτσελόνα.

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι (59′ Κέιχιλ), Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ, Ραμίρες, Μίκελ, Τόρες (88′ Ντρογκμπά), Λάμπαρντ, Μάτα (79′ Μεϊρέλες), Καλού

Μπενφίκα: Μοαράες, Περέιρα, Έμερσον, Γκαρσία, Καπντεβίλα, Σέζαρ (73′ Ροντρίγκο), Μάτιτς, Βίτσελ, Αϊμάρ, Καρντόσο (57′ Ολιβέιρα), Γκαϊτάν (61′ Ντιαλό)

 

Γήπεδο: “Στάμφορντ Μπριτζ”

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Βοηθοί: Πρίμοζ Αρχάρ, Μάρκο Στάντσιν

4ος: Μίτγια Ζγκάνετς

Πηγή: novasports.gr