Με την ελπίδα πλέον, η UEFA να της δώσει την άδεια, έστω και ληξιπρόθεσμα, η ΑΕΚ στέλνει πλήρη τον φάκελο στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία! Παρά την δεδομένη καθυστέρηση -κι αφού χρειάστηκε να τρέξει όσο αποτελεσματικά δεν το έκανε μέχρι σήμερα- η ΠΑΕ αποπληρώνει τους απαραίτητους διακανονισμούς. Εφόσον προλάβει, λοιπόν, μέχρι το βράδυ να κάνει… φίνις στον «μαραθώνιο», μπορεί βάσιμα να ελπίζει πως (αν και εκπρόθεσμα) η UEFA θα της δώσει τελικά την άδεια. Αλήθεια είναι πως τα προγνωστικά για το αν θα τα καταφέρει δεν ήταν με το μέρος της ΑΕΚ.

Όχι μονάχα επειδή ο πρότερος βίος της διοίκησης στους χειρισμούς που απαιτήθηκαν δεν ήταν ενθαρρυντικός. Αλλά κι επειδή… παραέμοιαζαν πολλά αυτά που έπρεπε να γίνουν -για το χρονικό διάστημα που έπρεπε να γίνουν. Παρόλα αυτά, η ΠΑΕ είναι κοντά στο να εκπλήξει ευχάριστα τον κόσμο.

Αφού εξασφαλίστηκε, λοιπόν, το απαραίτητο έγγραφο της Εφορίας με το οποίο θα αποδεσμευόταν ο λογαριασμός της και αφότου (χάρη στην παρέμβαση των Ντέμη Νικολαΐδη και Χάρη Οικονομόπουλου) μεταφέρθηκαν σε αυτόν τα χρήματα του Αλ Σουνταΐρι, μοναδικό εμπόδιο φάνταζε το ποσό των 250.000 ευρώ που έλειπε.

Κι αυτό διότι το σύνολο των διακανονισμών απαιτούσε 1,5 εκατ. ευρώ, τα χρήματα του δανείου δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν το 1,25 εκατ. Μετά από νέες επαφές, ωστόσο, που έγιναν με κάποιους από τους οφειλέτες (και νέους διακανονισμούς) το ποσό… ξανάπεσε στο 1,25 εκατ. ευρώ.

Μετά απ’ όλα αυτά, απέμενε η… ουσία. Να αρχίσει να πληρώνει η ΑΕΚ και να τρέξει με τον χρόνο. Δεδομένου, λοιπόν, ότι η εξυπηρέτηση των διακανονισμών (μέσω υποκαταστήματος της Τράπεζας Κύπρου στη Σταδίου) προχωρά με προοδευτικούς ρυθμούς, στην «Ένωση» πιστεύουν ότι θα έχουν προσκομίσει μέχρι το βράδυ τα απαραίτητα παραστατικά στην ΕΠΟ, προκειμένου εκείνη να τα συμπεριλάβει στον φάκελο που θα σταλεί στην UEFΑ.

Και όταν γίνει κι αυτό, θα μπορούν (βάσιμα) να ελπίζουν πως η ομοσπονδία δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της και θα εκτιμήσει την -έστω και εκτός προθεσμιών- προσπάθειά της να πληρώσει τα οφειλόμενα.

Πηγή: sday.gr