«Μόνο οι ελληνικές τράπεζες που θα κριθούν βιώσιμες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ρευστότητα από την ΕΚΤ» τόνισε ο διοικητής της, Μάριο Ντράγκι. Ζήτησε την άμεση ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών τονίζοντας πως η Ευρωτράπεζα παρακολουθεί στενά την κατάστασή τους.

Πρόσθεσε πως 25 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση θα είναι άμεσα διαθέσιμα, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητά για συνολική χρηματοδότηση ύψους 50 δισ. ευρώ. «Η ανάκαμψη της οικονομίας στην ευρωζώνη είναι εξαιρετικά εύθραυστη καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με κινδύνους από πιέσεις» δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει κάτω του 2% το 2013. Αν και ξεκαθάρισε πως όλα τα μη συμβατικά μέτρα είναι προσωρινά, χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για απόσυρσή τους.

Νωρίτερα η Ευρωτράπεζα διατήρησε αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο δανεισμού στη σημερινή συνεδρίασή της. Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ είπε χαρακτηριστικά σε αυστριακό δίκτυο ότι «το ευρώ θα είναι αιώνιο και θα ζήσει περισσότερο από εκείνον»

Πηγή: skai.gr