Άλλοι 800 θα ενταχθούν στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ μέχρι το τέλος του μήνα

Τους πρώτους 200 νέους αστυνομικούς – ειδικούς φρουρούς που θα ενισχύσουν από σήμερα τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Άλλοι 800 θα ενταχθούν στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ μέχρι το τέλος του μήνα.

”Άλλοι

Οι πρώτοι νέοι 200 αστυνομικοί – ειδικοί φρουροί με τους οποίους ενισχύονται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., θα ενταχθούν στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και θα αποτελέσουν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που υλοποιεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Στην παρουσίαση παρέστησαν οι υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και άλλοι Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως και οι διοικητές των περιφερειακών ομάδων ΔΙ.ΑΣ .

Ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης τόνισε ότι «οι περιπολίες δίκυκλης αστυνόμευσης και η εμφανής αστυνόμευση, από τη ΔΙ.ΑΣ, αποτέλεσαν μια πρωτοποριακή ιδέα που κατά την εφαρμογή της στην πράξη απέδωσε τα μέγιστα, τόσο, όσον αφορά στην έννοια της δημόσιας ασφάλειας όσο και στην ενίσχυση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας».

Πηγή: skai.gr