Ένας άνδρας 40 ετών, ασιατικής καταγωγής, συνελήφθη ως ύποπτος για το μακελειό στο θρησκευτικό κολέγιο του Όκλαντ της Καλιφόρνια, με 7 νεκρούς και τουλάχιστον τρεις τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως ο συλληφθείς ούτε έχει γίνει γνωστό τα κίνητρο της πράξης του.

Ο δράστης εισέβαλε στο κολέγιο λίγο μετά τις 10 και μισή το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα) και άνοιξε πυρ αδιακρίτως.

Ο ιδρυτής του κολεγίου, πάστορας Τζονγκ Κιμ, δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι ο συλληφθείς είναι πρώην μαθητής της Νοσηλευτικής Σχολής του πανεπιστήμιου κι ότι συνελήφθη σε εμπορικό κέντρο, πέντε μίλια μακριά από το σχολείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, το εν λόγω κολέγιο (“Oikos University”), ανήκει σε αμερικανο-κορεατική θρησκευτική κοινότητα και προσφέρει πτυχία σε θεολογία, μουσική, νοσηλευτική και ασιατική φαρμακευτική.

Μια αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι είδε μια νεαρή γυναίκα που αιμορραγούσε από το μπράτσο, να βγαίνει από το κτίριο φωνάζοντας: «Είχε στραφεί εναντίον μου» Επιπλέον υποστήριξε ότι ο δράστης ήταν συμφοιτητή της. Σηκώθηκε, πυροβόλησε έναν άλλον εξ επαφής στο στήθος και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. «Πάντα – είπε – φαινόταν κάπως μπερδεμένος. Αλλά δεν φανταζόμουν μέχρι που μπορεί να φτάσει».

Ένας δάσκαλος περιέγραψε σκηνές πανικού στο κολέγιο. Άκουσε μισή ντουζίνα πυροβολισμούς. Κατάφερε να βγει σώος με τους μαθητές του από το κτίριο ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί και κραυγές. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ίδρυμα έχει περίπου 100 φοιτητές.

Πηγή: skai.gr