Ερευνητές της Sophos Security εντόπισαν ορισμένους λογαριασμούς στο Twitter, που στέλνουν spam μηνύματα σε άλλους χρήστες, με τα οποία ενημερώνονται ότι έχουν κερδίσει ένα βραβείο. Μετά την ανάλυση των ύποπτων λογαριασμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στοχεύουν χρήστες του Twitter, που έχουν αναφέρει στο παρελθόν » Draw Something » στα tweets τους.

Οι απατεώνες προσφέρουν 5.000 βραβεία σε όλους τους τυχερούς fans του ‘Draw Something’. Το μήνυμα αναφέρει ότι ο χρήστης έχει επιλεχθεί ως νικητής παρουσιάζοντας ένα link. Οι εκδοχές, που εντοπίστηκαν, έχουν ως εξής:

«You have been chosen! Claim Your Prize [link]»

«You’re a lucky Prize Winner [link]»

Εάν ο χρήστης ακολουθήσει το σύνδεσμο του μηνύματος, θα οδηγηθεί σε ένα νέο διαδικτυακό τόπο, που ονομάζεται drawsomethingwinner.com. Η ιστοσελίδα λέει, «Congratulations Draw Something Fan. You’ve Been Randomly Selected!»και ζητά από τους χρήστες να απαντήσουν σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις σχετικά με το «Draw Something» για να κερδίσουν ένα «δώρο αξίας άνω των $ 500».

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων χρηστών ή κακόβουλη έρευνα αγοράς και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρήστης δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει κάποιο βραβείο.

Πηγή: secnews.gr