Νέα μελέτη* του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή «ολοκληρώνει την προ 2ετίας έρευνα του καθηγητή Η. Μαριολάκου, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες όχι απλά γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής, αλλά την επισκέπτονταν»! Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Σκοπός των ταξιδιών φαίνεται να ήταν το εμπόριο και η διακίνηση του καθαρού χαλκού, που βρισκόταν στη λίμνη Superior του Καναδά».

Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο, η οποία βρίσκονταν «δυτικά των 3 νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».

Μέσω προγραμμάτων H/Y, ο ερευνητής εντόπισε και απεκατέστησε μια ξεχασμένη ιστορική πραγματικότητα που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς ερευνητές. Ο Μ. Τσικριτσής απέδειξε ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία εμπορική επικοινωνία που ξεκίνησε από την Μινωική εποχή και έφθασε μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια.

Όπως λέει ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος».

Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή. Φαίνεται ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμειξίες με του ντόπιους.

Η λίμνη Superior από φωτογραφία της NASA Η δραστηριότητα των αρχαίων Ελλήνων παρήκμασε σταδιακά στην Εποχή του Σιδήρου. Το ενδιαφέρον τους περιορίστηκε σε μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Τα συχνά για τα δεδομένα της εποχής του Χαλκού ταξίδια μειώθηκαν σε 1 ταξίδι ανά 30 χρόνια. Μόνο αποστολές πλοίων σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου, για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.

Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα. Την ιστορία, αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο.

Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μ.Χ. που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα.

Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:

1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από την Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).

2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν 3 νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.

3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου (Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.

4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο*, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).

* γιος της Αυτομέδουσας και του Ιφικλή, ετεροθαλούς αδελφού του Ηρακλή.

5. Καθορίζει περίοδο 30 χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ..

6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής 3 μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου (μεταξύ 9/6 και 9/7). Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφή ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.

7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχθηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.

8. Στην εποχή του Πλουτάρχου, ο ίδιος αναφέρει, δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.

9. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια: ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου), έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί, στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe.

10. Είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μ.Χ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.

Στις περιγραφές του Πλουτάρχου, αναφέρεται ακόμη, πως πριν την εκστρατεία του Ηρακλή, είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής -και όχι μόνο- από περιοχές στην Αμερική. Φαίνεται λοιπόν ότι οι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική ήδη από τη 2η Χιλιετία πΧ..

Ποιος Είναι ο Μηνάς Τσικριτσής;

Ο Μηνάς Τσικριτσής είναι καθηγητής Πληροφορικής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Μαθηματικά το 1980 και το 1996 έλαβε το Master στη Συστηματική Θεολογία από το Α.Π.Θ, ενώ το 2005 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα την ταυτότητα του έργου της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Η κύρια ερευνητική του δραστηριότητα είναι η ανάλυση περιεχομένου λέξεων.

Το 1983 ξεκίνησε η συγγραφική του δραστηριότητα, ενώ το 2001 εκδόθηκε από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη η μελέτη του για τη μεταγραφή της Γραμμικής Α με τίτλο «Γραμμική Α-Συμβολή στην κατανόηση μιας αιγαιακής γραφής». Από το 1996 έως σήμερα έχει δημοσιεύσει πλήθος μελέτες για τη μινωική γραφή, και αυτή την περίοδο μελετά τη στατιστική σχέση της Γραμμικής Α με τα Κρητικά ιερογλυφικά σύμβολα.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Δίσκος της Φαιστού-Οδηγός στην αποκρυπτογράφησή του» που κυκλοφόρησε το 2006 και το οποίο συνοδεύεται από CD-Rom επεδίωξε να παρουσιάσει στους αναγνώστες την έρευνά του πάνω στο Δίσκο καθώς και να τους δώσει τη δυνατότητα να πειραματιστούν οι ίδιοι προσπαθώντας να τον αποκρυπτογραφήσουν.

* Ο Μ. Τσικριτσής αφιέρωσε τα αποτελέσματα της έρευνάς του στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες».

Πηγή : goodnews.gr