Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Δυο… διαβολοβδομάδες αναμένουν το Μέγαρο Μαξίμου έως το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, και την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, εφόσον βεβαίως όλα κυλήσουν ομαλά. Η κατάθεση άσχετων τροπολογιών, συχνά πελατειακών, αλλά και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων πάντα συμφερόντων, αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο του πρωθυπουργικού γραφείου, που δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει το παιχνίδι των δυο μεγάλων κομμάτων,

που αποδίδονται σε άτυπο αγώνα λαϊκισμού και παλαιοκομματισμού, αλλά και σε μια (από κοινού) επιχείρηση αποδόμησης του πειράματος Παπαδήμου.

Πριν, ακόμα, πάντως, ξεκινήσει η επίσημη προεκλογική περίοδος μεταξύ των δυο κομμάτων εξουσίας έχει ξεκινήσει άγρια αντιπαράθεση, με το βλέμμα στραμμένο στην επομένη της κάλπης. Παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έκανε επισήμως ένα βήμα πίσω από όσα είχε υποστηρίξει στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, εν τούτοις τόσο η τοποθέτηση του Προέδρου της ΝΔ, όσο και η απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά έδειξε τον τρόπο που θα διεξαχθεί η προεκλογική σύγκρουση, παρότι η οξύτατη πόλωση, λόγω της κρίσης και της απαξίωσης του δικομματισμού, ενδέχεται να ενισχύσει την Αριστερά.

Το νομοθετικό έργο

Την Δευτέρα και την Τρίτη ψηφίζεται στη Βουλή, με τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα ΤΑΧΙ. Την Τετάρτη και την Πέμπτη το νομοσχέδιο του υπουργείο Ανάπτυξης για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας. Την ερχόμενη Παρασκευή 6 Απριλίου και την Μ. Δευτέρα το νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, που θα είναι και το τελευταίο της παρούσας Βουλής, καθώς αμέσως μετά, πιθανότατα Μ. Πέμπτη, θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν εκλογές.

Απομένει μόνο να καθοριστεί η ημερομηνία για τη συζήτηση στη Βουλή του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Πηγή: real.gr