Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο trailer για το πολύ-αναμενόμενο ριμέικ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1990 Total Recall, με πρωταγωνιστή αυτήν τη φορά τον Colin Farrell (μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει με το teaser που κυκλοφόρησε 4 ημέρες πριν).

Το ριμέικ, όπως και το πρωτότυπο, βασίζεται στο διήγημα που εκδόθηκε το 1966, με τον τίτλο “We can remember it for you wholesale” (Μπορούμε να το θυμηθούμε για λογαριασμό σας, σε τιμή χονδρικής), του “Βασιλιά” των βιβλίων επιστημονικής φαντασίας και παράλληλων πραγματικοτήτων, Philip K. Dick.

Τέλη της δεκαετίας του ’80 και ένας ανερχόμενος πρωταγωνιστής σε ταινίες δράσης με το δύσκολο όνομα Arnold Schwarzenegger, πείθει την εταιρία παραγωγής Carolco να αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας, από την εταιρία του Dino de Laurentis -που είχε πέσει έξω, μετά την εμπορική αποτυχία του φιλόδοξου Dune -1984 του David Lynch και αναλαμβάνει να στρατολογήσει τον φρέσκο από την επιτυχία του RoboCop -1987, Ολλανδό σκηνοθέτη Paul Verhoeven , ο οποίος θα φέρει μαζί του πολλούς συνεργάτες του από το RoboCop, όπως το διευθυντή φωτογραφίας Jost Vacano τον ηθοποιό Ronny Cox , Cohaagen ) και τον ταλαντούχο σχεδιαστή οπτικών εφέ Rob Bottin .

Στην πρώτη ταινία η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, στη Γη, όπου ο Douglas Quaid, είναι ένας φρέσκο-παντρεμένος μηχανικός σε εργοστάσιο, που ζει μια συμβατική ζωή. Κάθε βράδυ βασανίζεται βλέποντας το ίδιο όνειρο, στο οποίο βρίσκεται στον πλανήτη Άρη και ηγείται μιας επαναστατικής ομάδας που μάχεται ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς διοίκησης του πλανήτη. Στην προσπάθειά του να μάθει περισσότερα, επισκέπτεται την εταιρία Rekall Inc, όπου μέσω μιας μεθόδου εμφύτευσης τεχνητών αναμνήσεων, αγοράζει ένα ταξίδι διακοπών στον Άρη.

Κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης κάτι πάει στραβά και ο Doug αρχίζει να θυμάται ότι στην πραγματικότητα είναι μυστικός πράκτορας που μάχεται ενάντια στον διοικητή του Άρη, Cohaagen και ότι η τωρινή ζωή του είναι απάτη.

Όταν τελικά το 1990 το Total Recall βγει στις αίθουσες, θα σημειώσει τεράστια παγκόσμια εμπορική επιτυχία, θα κερδίσει Oscar οπτικών εφέ και θα μείνει στην ιστορία ως το τελευταίο blockbuster στο οποίο θα γίνει ευρεία χρήση μινιατούρων και μοντέλων σε κλίμακα, με μόνο μια ψηφιακά επεξεργασμένη σκηνή διάρκειας 42΄΄ (αυτή του μηχανήματος με ακτίνες X στο αεροδρόμιο), που τώρα πια μοιάζει … αρχαία.

Την επόμενη χρονιά, o James Cameron θα παρουσιάσει το Terminator 2 : Judgment Day με την σχεδόν αποκλειστική χρήση της CGI τεχνολογίας και θα αλλάξει τα δεδομένα στα οπτικά εφέ, για πάντα.

Η νέα Ολική Επαναφορά που στο επίκεντρο θα έχει τη σύγκρουση για παγκόσμια οικονομική υπεροχή, ανάμεσα στη Euromerica και τη New Shanghai (!) , έχει σκηνοθέτη το Len Wiseman, σκηνοθέτη των 2 πρώτων ταινιών της σειράς Underworld , του 4ου Die Hard και δημιουργού της νέας τηλεοπτικής Hawaii 5-0 και στο πολύ καλό cast, τη -σύζυγο του σκηνοθέτη- Kate Beckinsale στο ρόλο της “ψεύτικης” γυναίκας του ήρωα (ρόλος που ανέδειξε τη Sharon Stone), τη Jessica Biel ως Melina, τον (Braking Bad) Bryan Cranston στο ρόλο του Vilos Cohaagen, το Bill Nighy ως Kuato και τον Ethan Hawke.

To Total Recall κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 3 Αυγούστου, ενώ θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Αυγούστου 2012.

Από την Λίνα Μπάκου για το Κάθε Μέρα