Τροπολογία για την δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε κάθε περιφέρεια της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο Mega.

Σήμερα, οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κύριοι Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν τις υγειονομικές διατάξεις για την προστασία της Υγείας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι επιχειρήσεις σκούπα στο κέντρο της Αθήνας θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, αλλά και χώρων στους οποίους διαμένουν και οι οποίοι αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Μέχρι τώρα έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 1.500 μετανάστες. Από αυτούς 50 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ 204 θα απελαθούν άμεσα.

«Το κράτος και η πολιτεία πιάστηκαν απροετοίμαστοι» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στην εκπομπή «Καλημέρα ΣΚΑΪ», σημειώνοντας ότι το πρώτο θέμα είναι αυτό της ασφάλειας των πολιτών. Αναφερόμενος στα κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών, είπε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί σε όλη την Ευρώπη έτσι λειτουργούν. Είπε μάλιστα, ότι η ΕΕ έχει βρει την Ελλάδα ως «χώρο παρκαρίσματος» για τους λαθρομετανάστες και ζήτησε όλοι μαζί ως κράτος να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Σημείωσε ότι οι χώροι αυτοί πρώτα θα δημιουργηθούν στην Αττική και ακόμα δεν έχουν οριστεί στην Περιφέρεια.

«Ξαφνικά ανακαλύψαμε το μεταναστευτικό» τόνισε στην ίδια εκπομπή η Ρένα Δουρου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ σημειώνοντας ότι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει παραδοθεί σε μεσιτικές εταιρίες, στο οργανωμένο έγκλημα και την πορνεία. «Άφησαν το κέντρο να ρημάξει, εξυπηρετώντας συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να εφαρμόζονται οι νόμοι, ζήτησε η Χρύσα Σαλαβράκου στέλεχος της Δημοκρτικής Συμμαχίας, προσθέτοντας ότι τα κέντρα αυτά θα λύσουν το πρόβλημα μόνο αν εφαρμοστούν οι διατάξεις και υπάρχει έλεγχος στη διακίνηση των μεταναστών. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα διαχειριστούν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Ημαθίας Φώτης Δημητριάδης σημείωσε ότι τα στρατόπεδα που υπάρχουν στην περιοχή δεν τηρούν καμία από τις προϋποθέσεις και τόνισε ότι παίζεται επικοινωνιακό παιχνίδι ένα μήνα πριν τις εκλογές, καθώς η «δεξαμενή άντλησης των ψήφων» είναι η Αττική.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για πρόχειρη διαδικασία που εμπνέει ανησυχία, καθώς δε δίνει λύσεις και επιτείνει το πρόβλημα. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι πόροι για να λειτουργήσουν τα κέντρα αυτά σε βάθος χρόνου και ζήτησε να φυλαχτούν τα σύνορα, να επαναπατριστούν οι λαθρομετανάστες και να υπάρξει πρόσθεση χρηματοδότηση από την Ευρώπη.

Αναγκαστική λύση, αλλά όχι μόνιμη, χαρακτήρισε τα κέντρα κράτησης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου.

Πηγή: skai.gr