Μετά από έξι ώρες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέριοιας, γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης 14/3 προς Πέμπτη, ξεκίνησε η συζήτηση για ένα – φαινομενικά τουλάχιστον – τεχνικό θέμα που αφορούσε την έκφραση γνώμης για τον καθορισμό οριογραμμής ρέματος που διασχίζει τον χώρο όπου σχεδιάζεται η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην «Θέση 12».  

Το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε την γνώμη που εξέφρασε το τοπικό συμβούλιο Πολυδενδρίου, που ανέφερε πως δεν επιθυμεί καμία παρέμβαση στο συγκεκριμένο ρέμα.

Στο σκεπτικό την αρνητικής θέσης, είναι αφενός το κόστος της κατασκευής της τάφρου που θα αλλάξει τη ροή του ρέματος (που θα βαρύνει τον ΕΣΔΑ και τον Δήμο Βέροιας) και αφετέρου, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής.

Η συζήτηση δεν στάθηκε στο καθαρά τεχνικό θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, και για ακόμη μια φορά γενικεύθηκε. Το νεότερο από τα όσα ειπώθηκαν είναι η απόφαση να συζητηθεί το θέμα της χωροθέτησης στο επόμενο συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση του καλλικρατικού δήμου για το θέμα, καθώς οι μέχρι τώρα αποφάσεις είναι των καποδιστριακών δήμων, έπειτα από σχετική πρόταση του νέου προέδρου του ΕΣΔΑ Κώστα Βοργιαζίδη.

Στην ουσία, πρόκειται για μια γνωμοδοτική απόφαση, που τυπικά δεν μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του έργου, ωστόσο το θέμα ανοίγει και πάλι πολιτικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα