Επιστολή Αναγνώστη
Θα ήθελα να σχολιάσω την χθεσινή (Σάββατο 24/3) διανομή των πατατών. Πρώτα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην εθελοντική ομάδα της Βέροιας για την άριστη οργάνωση της. Επίσης ταυτόχρονα να καυτηριάσω το γεγονός ότι οι σάκοι με τις πατάτες που θα έπρεπε να είναι 20 κιλών (όπως διαπίστωσα μετά από υπόδειξη φίλου που και αυτός πήρε πατάτες) και τις ζύγισε, ζύγισα και εγώ τις δικές μου και διαπίστωσα ότι είχε δίκαιο, ήταν τελικά 18 κιλά και όχι 20, όπως θα έπρεπε.  

Τώρα να καυτηριάσω όλους συλλήβδην τους παραγωγούς θα ήταν νομίζω ανεπίτρεπτο, πάντως κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν την “κλεψιά” σαν τρόπο για να κερδίσουν. Αυτό βέβαια είναι και το μεγάλο λάθος τους. Δεν σκέφτηκαν καθόλου ότι τις πατάτες θα έρθουν να τις πάρουν άνθρωποι βιοπαλαιστές, άνεργοι που ίσως να μην έχουν και το ανάλογο λάδι για να τις μαγειρέψουν  και να τις έφαγαν βραστές μόνο με λίγο αλάτι αυτοί και τα παιδιά τους;
Οι πλούσιοι δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν να αγοράσουν πατάτες με 0,25 λεπτά (για να τους κλέψουν), μόνον οι πτωχοί και μη προνομιούχοι. Έπρεπε λοιπόν να καταφύγουν στο “κλέψιμο” το οποίο βέβαια δεν είναι και κάτι σημαντικό, 10% είναι τα 2 κιλά στα 20, δηλαδή μας στοίχησαν οι πατάτες από 0,25 λεπτά 0,275 το κιλό. 
Πιο σωστό και τίμιο θα ήταν να έγραφαν κάπου εμφανώς ότι οι σάκοι περιέχουν 18 κιλά πατάτες και κοστίζουν 5 ευρώ.  Κάπως έτσι λοιπόν βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα εδώ και πολλά χρόνια τώρα  και καταντήσαμε σ’ αυτό το χάλι. Πρέπει επειγόντως να διορθωθούμε και να αλλάξουμε νοοτροπία, είδη πολλά βάρη έχουμε φορτώσει στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Το εύκολο κέρδος τελείωσε πλέον, μόνο με ειλικρίνεια και δουλειά θα πάμε μπροστά.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 
“Πάπας”
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα