Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι παραβρέθηκαν στην ομιλία του Τάσου Σιδηρόπουλου το βράδυ της Δευτέρας 26 Μαρτίου στις “Μορφές”, βλέποντας εκατοντάδες κόσμο να έχει συρρεύσει στον χώρο της εκδήλωσης για να ακούσουν την ομιλία του βουλευτή. Αλλά και την επόμενη μέρα, κάποιοι άσπονδοι φίλοι του ημαθιώτη πολιτικού (ίσως και κάποιοι συνάδελφοί του), επιχειρούσαν να παρουσιάσουν τους εκατοντάδες κόσμου σαν μερικές δεκάδες, μάταια όμως.     
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε τον δρόμο και όλοι οι άλλοι θα ακολουθήσουν, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει. Μάλιστα, το πιο οξύμωρο είναι ότι ενώ ο αγώνας του βουλευτή εστιάζεται στα προβλήματα της Ημαθίας και στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσεων, κάποιων άλλων ο αγώνας είναι να αγγίξουν την ξέφρενη πορεία του.
Παρά τα όποια λάθη έγιναν σε κεντρικό επίπεδο, ευθύνη για τα οποία φέρουν εν μέρει και οι κατά τόπους βουλευτές, βασικός παράγοντας αξιολόγησης του κάθε βουλευτή είναι ο προσωπικός αγώνας (συνήθως αφανής), ανεξάρτητα αν τελικά εισακούστηκε ή όχι από το απρόσωπο κράτος των Αθηνών. Και με αυτή την κλίμακα, αναμφισβήτητα ο Τάσος Σιδηρόπουλος είναι πρώτος και με διαφορά.
Ακόμα και αν κάποιοι δυσπιστούσαν ή δεν θέλουν ακόμη και μετά την συγκέντρωσή του να το παραδεχτούν, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής επαναβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία του, η οποία βεβαίως δεν διατηρείται ως αυτοσκοπός, αλλά ως απόρροια της ειλικρινούς του καθημερινής στάσης, σε μεγάλα και μικρά ζητήματα της Ημαθίας.
Π.Κ.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα