Στη σύναψη συνεργασίας με την εταιρία Ασύρματες Τεχνολογίες ΕΠΕ προχώρησε η Brainbox Τechnology, στο πλαίσιο της οποίας αναλαμβάνει την προώθηση στην αγορά του πρώτου πανελλαδικού συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης με χρήση κινητού τηλεφώνου (SMS parking – WEB parking), mobiPARK, αναπτύχθηκε με τη συνδρομή του Εργαστηρίου Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το mobiPARK είναι ένα καινοτόμο σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να σταθμεύουν σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του κινητού τους τηλεφώνου. Οι υπηρεσίες αυτές μπορεί να είναι SMS, web services, κ.ά. Με την υπηρεσία mobiPARK οι χρήστες απολαμβάνουν σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Φθηνότερο τέλος στάθμευσης
  • Χρέωση με ακρίβεια ανά λεπτό στάθμευσης και όχι ανά ώρα, όπως συμβαίνει σήμερα με τα παρκόμετρα και με τις κάρτες στάθμευσης.
  • Διευκόλυνση των πολιτών, δεδομένου ότι δε χρειάζεται να πηγαίνουν κάθε φορά στα σημεία πώλησης για να προμηθεύονται κάρτες στάθμευσης και να επιστρέφουν στα οχήματά τους για να τις τοποθετούν.
  • Παροχή πρόσθετων υπηρεσιών πληροφόρησης όπως: μηνύματα ενημέρωσης και προειδοποίησης για τον εναπομείναντα χρόνο στάθμευσης, αναζήτηση ελεύθερης θέσης στάθμευσης, πληρωμή προστίμων, αναλυτικός λογαριασμός, κλπ.

Πηγή : neo2.gr