«Ναι» στη λειτουργία χώρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών είπε η περιφέρεια Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει ήδη η επιλογή δύο χώρων στη Βροσύνα Ιωαννίνων και σε παλιό στρατόπεδο έξω από την Πρέβεζα. Μετά την πληροφορία αυτή συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση για τη λειτουργία κέντρων φιλοξενίας έχει λάβει και η περιφέρεια Αττικής. Στο μεταξύ στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν και σήμερα από το πρωί εκτεταμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας ακόμα και περιμετρικά της ΑΣΟΕ και της Νομικής για το παρεμπόριο, τη διακίνηση ναρκωτικών και τους παράνομους μετανάστες.

Οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο του κύκλου συζήτησης που έχει ανοίξει ο σταθμός για το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Η Αθήνα έχει επιβαρυνθεί τρομακτικά από τη λαθρομετανάστευση, που αποτελεί το υπ΄αριθμόν 1 πρόβλημα της πόλης, είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Γνωστοποίησε ότι στην Αθήνα έρχονται κάθε μέρα 300 επιπλέον λαθρομετανάστες, ενώ το χρόνο ο αριθμός τους ξεπερνά τις 10.000. Σημείωσε ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά, οπότε αναγκαστικά εμπλέκονται σε παράνομα κυκλώματα. Τόνισε ότι πρόκειται για εθνικό πρόβλημα και όχι πρόβλημα της Αθήνας και ζήτησε να κέντρα φιλοξενίας να τα μοιραστούν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες και όχι μόνο η Αττική. Ακόμα υπογράμμισε ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να απομακρυνθούν από τη χώρα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου είπε ότι υπάρχει σχέδιο για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που έχει μετατοπιστεί από το κέντρο, γύρω από τη Νομική και στην ΑΣΟΕ. Αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση, είπε ότι πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα που χρειάζεται τα΄χιστη αντιμετώπιση.

Ο Θανάσης Νάκος, βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, κατήγγειλε ότι όσοι συλλαμβάνονται σε αυτές τις αστυνομικές επιχειρήσει μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι, ενώ τόνισε ότι η ΝΔ στηρίζει τη δημιουργία των χώρων φιλοξενίας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για σκηνοθετημένη μεταναστευτική πολιτική και προεκλογικό αντιπερισπασμό. Μάλιστα ανέφερε ότι η δράση της αστυνομίας γίνεται κάτω από τις τηλεοπτικές κάμερες. Ζήτησε οι μετανάστες να ενταχθούν στον περαιτέρω σχεδιασμό της πόλης και τόνισε ότι στην κορυφή της πυραμίδας του παρεμπορίου βρίσκονται Έλληνες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου είπε ότι δε δέχονται να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος στην περιοχή τους, καθώς ήδη πρόκειται για μία πόλη με πρόβλημα. «Δεν μπορούν τα προβλήματα της Αθήνας να έρχονται στις πλάτες της Δυτικής Αττικής» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: skai.gr