Την ξεκάθαρη υποστήριξη της Τουρκίας στο Ιράν στο θέμα του πυρηνικού του προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

“Η κυβέρνηση και ο λαός της Τουρκίας πάντα υποστήριζαν ξεκάθαρα τη θέση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για το πυρηνικό της πρόγραμμα και θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν αυτή την πολιτική στο μέλλον”, δήλωσε ο Ερντογάν, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τεχεράνη.

Σχετικά με τις ισραηλινές απειλές εναντίον του Ιράν, ο Τούρκος πρωθυπουργός απάντησε: “Καμία χώρα δεν έχει το δικαιώματα να απειλεί ή να αναλαμβάνει στρατιωτική δράση εναντίον μιας άλλης χώρας που επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνική τεχνολογία για ειρηνικούς σκοπούς”.

Από την πλευρά του, ο Ιρανός πρόεδρος Αχμαντινετζάντ χαιρέτισε “την ξεκάθαρη και ειλικρινή θέση της Τουρκίας όσον αφορά το ιρανικό, πυρηνικό ζήτημα”.

Η Τουρκία έχει προτείνει να φιλοξενήσει εκ νέου τις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που θα διεξαχθούν μεταξύ της Τεχεράνης και της Ομάδας 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και η Γερμανία) οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 13 Απριλίου, σύμφωνα με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί.

“Το Ιράν τάσσεται υπέρ της επιλογής της Τουρκίας για να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις “, σημείωσε από την πλευρά του ο Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, ο ιρανός αντιπρόεδρος.

Πηγή: real.gr