Έκκληση στην Ολλανδική κυβέρνηση για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα μέτρα για το έλλειμμα απηύθυνε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, κ. Κνοτ. Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η κυβέρνηση συνεργασίας της Ολλανδίας εδώ και τέσσερις εβδομάδες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ωστόσο οι συνομιλίες διεκόπησαν σήμερα εξαιτίας σημαντικών διαφορών για το εύρος και το είδος των μέτρων που θα εφαρμοστούν για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Την ίδια ώρα πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την Ισπανία. Αύριο η ισπανική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τον προϋπολογισμό του 2012 , δυο ημέρες μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της χώρας ότι έχει εισέλθει και επίσημα σε ύφεση, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας

Σε αναθεώρηση των προβλέψεων της για την ύφεση στην οικονομία προχώρησε σήμερα η πορτογαλική κυβέρνηση. Η κεντρική τράπεζα της χώρας εκτιμά πλέον ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί το 20 κατά 3,4% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 3,1%.

Πηγή: skai.gr