Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων, είπε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει ο σταθμός μας για το θέμα των παράνομων μεταναστών.

Εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύθηκε για τη δημιουργία κλειστών χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όπου θα υπάρχει στέγη, τροφή, άθληση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και λατρευτικοί χώροι για τους μετανάστες. Οι χώροι αυτοί θα έχουν διπλή περίφραξη. Έτσι, όπως είπε, μετά από δύο με τρεις μήνες οι παράνομοι μετανάστες θα φεύγουν από αυτούς τους χώρους με αεροπορικό εισιτήριο και χαρτζιλίκι αλλά με αποκλειστικό προορισμό την πατρίδα τους.

Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατοίκων κυρίως της επαρχίας κατά της δημιουργίας κλειστών κέντρων φιλοξενίας αναρωτήθηκε τι είναι τελικά πιο επικίνδυνο, να κυκλοφορούν στους δρόμους ή να φυλάσσονται με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και ορατό το διάστημα επιστροφή τους στην πατρίδα.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι σε πολύ μικρό διάστημα θα φύγουν όλοι οι πάγκοι παράνομων μικροπωλητών από τις γωνιές της πρωτεύουσας.

Παραδέχθηκε ότι η χώρα δέχεται πιέσεις για αποχώρηση από τη συνθήκη του Σέγκεν αλλά αυτό όπως είπε θα σημάνει επιστροφή ’70 και αυτό δεν αξίζει στη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα που υφίσταται αυτή τη βίαια υποβάθμιση.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την ΝΔ για το θέμα είπε ότι έχει συμφωνήσει με τον κ. Σαμαρά να αντιμετωπιστεί το θέμα με τρόπο ανθρώπινο και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

Πηγή: skai.gr