Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας προσκαλεί όλους σε μια πειραματική-πιλοτική ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΩΝ στην Κούλουρα Ημαθίας (από Θεσσαλονίκη, πριν την έξοδο Βεροίας, στην έξοδο Κούλουρας της Εγνατίας οδού) την Κυριακή, 1 Απρ 2012, από τις 08.00 έως 13.00.

Με πρόσφατες-νωπές επισημάνσεις από την συνάντηση των Νέων Αγροτών στην Βέροια στις 16-3-2012, με τους Ευρωβουλευτές: Γ. Παπαστάμκο (αντιπρόεδρο του Ευρω-Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας), Σ. Δανέλλη, Γ. Τούσα, Μ. Τρεμόπουλο (τέως Ευρωβουλευτή) και Α. Ροντούλη (βουλευτή), οι Νέοι Αγρότες αναζητούν εναγωνίως την μετεξέλιξη του «κινήματος της πατάτας» της 25-2-2012, σε μόνιμες θεσμικές δομές ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, με υποδομές που θα εξασφαλίζουν και χωροθετούν οι Δήμοι για Αγρότες-Παραγωγούς ή Συνεταιρισμούς.

Η εμπειρία υπάρχει από τις πετυχημένες λειτουργούσες Αγορές Βιοκαλλιεργητών και τις μελέτες που έχουν δημιουργήσει.

Η σταθερή, συνεχής, συνεπής, ποιοτική ροή αγροτικών προϊόντων προς τους καταναλωτές μπορεί να εξασφαλίζεται στο μέλλον μόνον εφ’ όσον οι καταναλωτές οργανωθούν με Καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς και οι αγρότες οργανωθούν με λειτουργούντες αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ έχει δεί την πετυχημένη λειτουργία Δημοπρατηρίων, που λειτουργούσαν ως πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί (2-2500 αγροτών).

Ο κ. Νίκος Αγγελόπουλος (6978338698), πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ημαθίας, που μετείχε σε Επίσκεψη Μελέτης σε Δημοπρατήριο στις Βρυξέλλες, και συνδιοργάνωσε τις εκδηλώσεις με τους Ευρωβουλευτές, πιστεύει ότι όσο ποιο γρήγορα μετεξελιχθεί το κίνημα της πατάτας σε πραγματικές λειτουργούσες ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ τόσο γρηγορότερα θα υποστηριχθούν οι πολίτες στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Από 8:00 έως 13:00 Νέοι Αγρότες από όλη την Ελλάδα θα διαθέσουν τα γεωργικά τους προϊόντα σε τιμές παραγωγού στο κοινό. Πατάτες, κηπευτικά, ελαιόλαδο, ρύζι, και λεμόνια είναι μερικά μόνο από τα γεωργικά προϊόντα που θα διατεθούν στο καταναλωτικό κοινό, ενώ η ποικιλία συνεχώς μεγαλώνει. Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων. Θα δοθεί προτεραιότητα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ημαθίας και οι Νέοι Αγρότες προσκαλούν όλους στην 1η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, στην Κούλουρα Ημαθίας (από Ιωάννινα, αμέσως μετά την έξοδο Βεροίας, στην έξοδο Κούλουρας της Εγνατίας οδού) την Κυριακή, 1 Απρ 2012, από τις 08.00 έως 13.00( 6978338698).