Τριαντάλεπτη συνάντηση με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, συναντήθηκε ο Πάπας Βενέδικτος, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Κούβα. Τη συνάντηση με τον Πάπα είχε ζητήσει ο ίδιος ο Φιντέλ Κάστρο. Την Τρίτη είχε συναντηθεί και με τον αδελφό του και πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο.

”Τη

Κατά το κήρυγμά του στην λειτουργία στην οποία χοροστάτησε στην πλατεία της Επανάστασης, στην Αβάνα, ο Πάπας κάλεσε τους Κουβανούς να ψάξουν την «πραγματική ελευθερία».

Τη λειτουργία παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί. Στην πρώτη σειρά καθόταν ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο. Πολλοί πιστοί είχαν καταφθάσει στην πλατεία της Επανάστασης από την προηγούμενη νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής ορισμένοι ακτιβιστές είχαν ζητήσει μεγαλύτερη παρέμβαση από την Εκκλησία για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τονίζεται ότι πριν καταφτάσει στην Κούβα ο Πάπας είχε σημειώσει ότι ο «κομμουνισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» και είχε εκτιμήσει ότι η Κούβα χρειάζεται ένα νέο οικονομικό μοντέλο.

Πηγή: skai.gr/BBC