ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Με τέρματα των Μπενζεμά(2) και Κακά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και έσβησε το όνειρο της κυπριακής ομάδας.

”ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ

Οταν έχεις καταφέρει να αφήσεις πίσω σου ομάδες όπως η Πόρτο, η Σαχτάρ και η Λιόν, έχεις φτάσει στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, και κληρώνεσαι με αντίπαλο την Ρεάλ, ε τότε δεν έχει καμία σημασία το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε μεν από τους Ισπανούς στο ΓΣΠ με 3-0, όμως σίγουρα έχει κερδίσει το χειροκρότημα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και όχι μόνο.

Η βραδιά στη Λευκωσία ήταν ούτως ή άλλως πανηγυρική. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε κάνει ήδη την υπέρβασή της φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορούσε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και το μόνο που ήθελε ήταν να γιορτάσει με μία καλή εμφάνιση. Απέναντί του, το μεγαθήριο από την Ισπανία με τις τεράστιες διαφορές των δύο συλλόγων να αποτελούν από μόνες τους σημείο αναφοράς στην αναμέτρηση.

Η εικόνα του αγώνα από το πρώτο του λεπτό, μέχρι και το τελευταίο, ήταν όπως θα περίμενε ο καθένας. Ο ΑΠΟΕΛ επιφυλακτικός και αποφασισμένος να κρατήσει με νύχια και με δόντια τους αστέρες των Μαδριλένων μακριά από την εστία του Χιώτη. Και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε, καθώς η Ρεάλ κατέγραψε στο ενεργητικό της μόλις μία καλή ενέργεια και ευκαιρία με τον Μπενζεμά.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΑΠΟΕΛ να αμύνεται σε διπλή και κάποιες φορές και τριπλή ζώνη και να δείχνει ικανός να πάρει ακόμα και την ισοπαλία. Ομως δεν άντεξε μέχρι το τέλος. Η αλλαγή ταχύτητας που επιχείρησε η Ρεάλ από το 74′ και μετά, ήταν αρκετή για να της δώσει τη νίκη-πρόκριση με 3-0.

Στο τέλος του αγώνα, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αποθέωσαν την ομάδα τους για όλα όσα τους έχει προσφέρει την φετινή περίοδο και πλέον αναμένουν να γραφτεί ο επίλογος στο ματς που θα γίνει στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” και το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμα σημείο αναφοράς στο υπέροχο ταξίδι του Κυπριακού συλλόγου στην φετινή διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ(ΙβάνΓιοβάνοβιτς): Χιώτης,Πουρσαϊτίδης,Μποαβεντούρα,Ολιβέιρα, Ζόρζε,Μοράις,Πίντο, Χαραλαμπίδης,Αλεξάνδρου, Αίλτον Αλμέιδα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Σαχίν, Κεντίρα, Οζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαϊν

Πηγή: novasports.gr