Εντολή για έκτακτο έλεγχο σε όλες τις ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας βόλεϊ των Ανδρών έδωσε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η εντολή δόθηκε για να διαπιστωθούν ενδεχόμενες παραβάσεις, μετά τον «ορυμαγδό» δηλώσεων και καταγγελιών που εσχάτως ξέσπασε μεταξύ κορυφαίων σωματείων. «Σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοιες παραβάσεις, να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία» επισημαίνεται προς την ΕΕΑ από τον κ. Μπιτσαξή, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ζητώντας από την Ομοσπονδία να απαντήσει το συντομότερο δυνατό, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής επαγγελματικού πρωταθλήματος βόλεϊ στην Ελλάδα. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα ειδική σύσκεψη.

Το έγγραφο του Παναγιώτη Μπιτσαξή προς την ΕΕΑ:

«Κύριε Πρόεδρε,

Εν όψει των όσων διαδραματίζονται στο Πρωτάθλημα της Volley League, κατ’ άρθρο 77 παρ. 1 και 77 Α παρ. 1θ΄του Ν. 2725/99, παρακαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο, για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται στο δημόσιο συμφέρον, σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που μετέχουν στην Volley League και να εφαρμοστεί ο νόμος, όπου συντρέχει περίπτωση. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως και εσείς έχετε υποστηρίξει, είναι θεματοφύλακας του δημόσιου συμφέροντος και όχι όργανο αναγόρευσης πρωταθλητών ή αγωνιστικής κατάταξης ομάδων, όπως δυστυχώς φαίνεται να θεωρούν ορισμένοι κύκλοι του βόλεϊ».

Πηγή: skai.gr