Συμβολική κατάληψη στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν το πρωί για δύο ώρες κάτοικοι της περιοχής του Προαστίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας στις προσλήψεις μόνιμου και εποχιακού προσωπικού στη ΔΕΗ.

«Αντιδρούμε στην κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας που ψηφίστηκε με τον νέο νόμο και περιμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο από το αρμόδιο υπουργείο», εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Προαστίου, Δημήτρης Κριαρίδης, ο οποίος συζήτησε το θέμα και με την διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Ολγα Κουρίδου.

Παράλληλα, την αντίθεσή τους στην κατάργηση της εντοπιότητας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Ποντοκώμης, Κλείτου, Αγίου Δημητρίου, Μαυροπηγής, Κομάνου, Ρυακίου, Μαυροδενδρίου και Ασβεστόπετρας.

«Είμαστε όλοι οι πρόεδροι σε συνεννόηση για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Προσανατολιζόμαστε πάντως σε μια γενική κατάληψη του Λιγνιτικού Κέντρου» σχολίασε ο κ. Κριαρίδης.

Πηγή: troktiko.eu