Οι οφειλές ξεπερνούν τις 149.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οργανωμένη εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα με χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων και πιστοποιητικών για την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

”Οι

Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 35χρονος, υπήκοος Συρίας, και αναζητούνται ακόμα τέσσερα (4) άτομα, που συμμετείχαν στην εγκληματική ομάδα. Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, αφορά τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας για τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα, πρόσφατα καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε περιοχές της Αττικής δρούσε οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης τραπεζικού Ιδρύματος, που ειδικεύεται στη δανειοδότηση για αγορά αυτοκινήτων.

Όπως προέκυψε από τη μεθοδική αστυνομική έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το κύκλωμα δρούσε εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε διαδικτυακά στην συγκεκριμένη Τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων. Με τη μέθοδο αυτή αποκτούσαν αυτοκίνητα, από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξεταστήκαν περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων της ιδίας εταιρείας και με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, κάθε φορά, ζητούσαν την αγορά αυτοκινήτων, μέσω δανειοδότησης.

Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικά Βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Μετά από συστηματική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση ταυτοποιήθηκε, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ο 35χρονος ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη την 22-3-2012. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, στην περιοχή Ζωγράφου Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  •  Ένας φορητός υπολογιστής και τρία δελτία ταυτότητας
  •  Δύο διαβατήρια και έξι βιβλιάρια καταθέσεων
  •  Μία κάρτα ανάληψης και πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  •  Ένα USB STICK και φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων
  •  Πέντε βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα
  •  25 κάρτες SIM και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις

Τα παραπάνω αντικείμενα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Εκτιμάται ότι η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη αποτίμηση του εύρους της εξαπάτησης του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, ενώ θα επεκταθεί και σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις αρμόδιες Υπηρεσίες έκδοσης αδειών κυκλοφορίας .

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπλέον κατηγορείται για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα μας, απολογείται σήμερα στον αρμόδιο Ανακριτή .