Σε έξι δισ. ευρώ ετησίως εκτίμησε το κόστος από το λαθρεμπόριο καυσίμων ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας σε συνέντευξή του στον Real Fmμ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε δεχθεί σοβαρές απειλές από κυκλώματατα του λαθρεμπορίου καυσίμων.

«Αν είχε ολοκληρωθεί το έργο μου, σήμερα δεν θα επιβάλλαμε τόσους φόρους στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους», υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε:

«Διετέλεσα δέκα εννέα μήνες υφυπουργός και αναγκάστηκα να παραιτηθώ ύστερα από την πολεμική που εξαπέλυσαν στο πρόσωπο μου και στην οικογένεια μου τα κυκλώματα του λαθρεμπορίου καυσίμων, τα οποία ήταν και είναι αδίστακτα κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για την πάταξη τους».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες που τον βαραίνουν, ως κυβερνητικό στέλεχος, για τα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα απάντησε:

«Βεβαίως κι έχουμε ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, όμως ο καταμερισμός πρέπει να γίνεται στο βαθμό που αναλογεί στη ΝΔ και σε μένα προσωπικά. Δεν πρέπει να γίνεται ελαφρά την καρδία και χωρίς δεύτερη σκέψη κυρίως για όσους προσπάθησαν να αλλάξουν ρότα στον κρατικό μηχανισμό αλλά τελικά ηττήθηκαν έστω και πρόσκαιρα, είτε από «λάσπη», είτε από απειλές, είτε από τη μη στήριξη του πολιτικού συστήματος ή καλύτερα του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού.

Το «τσουβάλιασμα» σε τέτοιες εποχές δεν διευκολύνει παρά μόνο αυτούς που κάνοντας τους ψευτοτσαμπουκάδες δημιουργούν κομματίδια και στο όνομα της σωτηρίας του λαού, τελικά προσπαθούν να σωθούν οι ίδιοι. Το θέμα είναι να σωθεί η Ελλάδα, ούτε αυτοί, ούτε το πολιτικό σύστημα».

Σε ερώτηση για το ποια είναι αυτά τα συμφέροντα ο κ Ρεγκούζας απάντησε ευθέως ότι «από τη θέση του υφυπουργού οικονομικών τα έβαλα με συμφέροντα τα οποία μέσω ορισμένων ΜΜΕ με λασπολόγησαν και με συκοφάντησαν, χωρίς να μου δίνουν βήμα να τους απαντήσω. Τώρα ξέρω ότι δεν έπρεπε να παραιτηθώ, όμως φοβήθηκα για την ασφάλεια των τεσσάρων παιδιών του. Αντέδρασα ως άνθρωπος που νοιάζεται την οικογένεια του. Οι δυνάμεις μου ήταν πεπερασμένες, όπως απέδειξε η ζωή. Μετά από τόσα καιρό, ακόμη μιλάμε για λαθρεμπόριο καυσίμων Αυτό δεν σας λέει κάτι; Σας απαντώ λοιπόν ξεκάθαρα, ότι εμμέσως πλην σαφώς είχα λάβει προειδοποίηση, να σταματήσω τον αγώνα πάταξης του λαθρεμπορίου και από το Σύνδεσμο Πετρελαϊκών Επιχειρήσεων».

Πηγή: energypress.gr