Για σήμερα ένα κλασικό πιάτο κινέζικης κουζίνας : Νουντλς με κιμά και πιπεριές από την Δέσποινα Παρασύρη.
Η συνταγή της ημέρας: Νουντλς με κιμά και πιπεριές
Cuisine: Κινέζικη
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 τηγάνι wok
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 500 γρ. Noodles
- 300 γρ. Κιμάς
- 1 τεμ. Κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 Τεμάχιο Σκόρδο
- 1 Τεμάχιο κόκκινη πιπεριά
- 1 Τεμάχιο κίτρινη πιπεριά
- 2 Φλιτζάνια φύτρες φασολιών
- 2 Τεμάχιο Καρότο
- 2 κσ. Σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. Ρυζόξιδο
- 2 κ.σ. Πάστα φασολιών, Πικάντικη
- 2 κ.σ. Σησαμέλαιο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και κόψτε σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές.
- Ζεστάνετε στο γουόκ 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
- Αφήστε τον σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και μετά ρίξτε τη σόγια σος, το ρυζόξιδο και την πάστα φασολιών.
- Κατεβάστε από τη φωτιά και αδειάστε τον κιμά σε ένα μπολ.
- Σκουπίστε το σκεύος και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σκόρδο.
- Όταν κάψει το λάδι, ρίξτε τα λαχανικά και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά τον κιμά και τις φύτρες φασολιών και ανακατέψτε.
- Ετοιμάστε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, ανακατέψτε τα με το μείγμα κιμά και λαχανικών και σερβίρετε.