Για σήμερα ένα κλασικό πιάτο κινέζικης κουζίνας : Νουντλς με κιμά και πιπεριές από την Δέσποινα Παρασύρη.

Η συνταγή της ημέρας: Νουντλς με κιμά και πιπεριές
Cuisine: Κινέζικη
Τύπος συνταγής: Κυρίως πιάτο
Serves: 1 τηγάνι wok
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος Μαγειρέματος: 
Συνολικός χρόνος: 
Συστατικά
  • 500 γρ. Noodles
  • 300 γρ. Κιμάς
  • 1 τεμ. Κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 Τεμάχιο Σκόρδο
  • 1 Τεμάχιο κόκκινη πιπεριά
  • 1 Τεμάχιο κίτρινη πιπεριά
  • 2 Φλιτζάνια φύτρες φασολιών
  • 2 Τεμάχιο Καρότο
  • 2 κσ. Σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. Ρυζόξιδο
  • 2 κ.σ. Πάστα φασολιών, Πικάντικη
  • 2 κ.σ. Σησαμέλαιο
Εκτέλεση
  1. Καθαρίστε και κόψτε σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πιπεριές.
  2. Ζεστάνετε στο γουόκ 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει.
  3. Αφήστε τον σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει και μετά ρίξτε τη σόγια σος, το ρυζόξιδο και την πάστα φασολιών.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά και αδειάστε τον κιμά σε ένα μπολ.
  5. Σκουπίστε το σκεύος και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας με το υπόλοιπο σησαμέλαιο και το σκόρδο.
  6. Όταν κάψει το λάδι, ρίξτε τα λαχανικά και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε μετά τον κιμά και τις φύτρες φασολιών και ανακατέψτε.
  7. Ετοιμάστε τα Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, ανακατέψτε τα με το μείγμα κιμά και λαχανικών και σερβίρετε.