Ο Ζόρντι Κρόιφ μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «AS» αποκάλυψε τα μυστικά του ΑΠΟΕΛ ενόψει της αναμέτρησης του με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τεχνικός διευθυντής πλέον της ΑΕΚ Λάρνακας προειδοποίησε τους Μαδριλένους να μην υποτιμήσουν την κυπριακή ομάδα στα προημιτελικά του Champions League.

O Ζόρντι Κρόιφ μίλησε στην «AS»:

Για το παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης:

«Κατάφεραν να φτάσουν στην προημιτελική φάση, επειδή τους υποτίμησαν και ήταν καλύτεροι ποιοτικά. Κατάφεραν να πάρουν σπουδαία αποτελέσματα απέναντι σε ομάδες που έχουν τεράστια μπάτζετ. Αξίζουν ό,τι έχουν πετύχει. Το πρόβλημα θα είναι με τους 30.000 οπαδούς που θα βρεθούν στο γήπεδο και θα φωνάζουν συνεχώς. Είναι φανατικοί και για εκείνος είναι ο αγώνας της χρονιάς»!Για το ρόστερ της κυπριακής ομάδας:«Είναι σχεδόν όλοι αλλοδαποί και προέρχονται από την Πορτογαλία, την Αργεντινή, τη Βραζιλία.».

Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ:

«Είναι αρκετά πιο επιθετικοί στο πρωτάθλημα. Συνήθως έχουν το 60 ή 70% της κατοχής της μπάλας. Ωστόσο, στην Ευρώπη δεν δίνουν έμφαση στα γκολ και προσπαθούν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις. Αυτό θα κάνουν και με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Για τα «ονόματα» του ΑΠΕΟΛ:

«Μου αρέσει η επίθεσή του, ο Aϊλτον, δίνει ζωή, είναι γρήγορος, παλεύει. Δεν ξέρω πώς, αλλά έχει απίστευτη ενέργεια. Έπειτα, υπάρχουν ο Μαντούκα και ο Τρικόφσκι στα πλάγια, δύο ενδιαφέροντες παίκτες που σύντομα θα μπορούσαν να πάνε σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα και λατρεύω στη μεσαία γραμμή τον Μοράις».Για τον Μοράις:«Είναι τακτικά τέλειος. Διατηρεί την ισορροπία της ομάδας, όταν εκείνη επιτίθεται και έχει στο μυαλό του πώς θα δώσει την μπάλα»

Για την άμυνα του ΑΠΟΕΛ:

«Έχουν τον Μποναβεντούρα, ο οποίος ήταν σε μία πολύ καλή ομάδα στην Ουκρανίας. Στο δεξί άκρο υπάρχει ο Πουρσαϊτίδης που είναι κοντός και αρκετά επιθετικογενής».

Για τους τερματοφύλακες:

«Ο Ούρκο Πάρντο και ο Διονύσης Χιώτης, ο οποίος είναι ένας βετεράνος τερματοφύλακας που κλήθηκε πρόσφατα στην Εθνική Ελλάδας. Δύο πολύ καλοί τερματοφύλακες».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Έχουμε καλή σχέση. Ξέρει τον ελληνικό τρόπο σκέψης και μιλάει αρκετά καλά τη γλώσσα, παρότι είναι Σέρβος. Μάλιστα, ψηφίστηκε καλύτερος την περσινή σεζόν στην πατρίδα του και σύντομα θα κάνει μεγάλη καριέρα».

Πηγή: novasports.gr