Με σεβασμό θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τον ΑΠΟΕΛ, στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δήλωσε ο Ζοζέ Μουρίνιο. Ωστόσο, ο Πορτογάλος προπονητής της “βασίλισσας” απέφυγε τις κοινοτοπίες, χαρακτήρισε μεγάλο φαβορί την ομάδα του και υπογράμμισε ότι η διαφορά στην ιστορία και την οικονομική δύναμη μεταξύ των δύο συλλόγων είναι τεράστια.«Ολα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Σεβόμαστε πολύ τον ΑΠΟΕΛ. Βρίσκεται στα προημιτελικά γιατί το αξίζει και όχι γιατί κάποιος τους το δώρισε. Πόρτο, Λιόν και Σαχτάρ είναι έξω από τη διοργάνωση και ο ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την ιστορία των δύο ομάδων, την οικονομική δύναμη των δύο ομάδων. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και τους σεβόμαστε πολύ.

Μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια» είπε ο “Special One” στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα στο ΓΣΠ. Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να κριθεί η πρόκριση από το πρώτο ματς. «Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας κάποιοι πίστευαν ότι θα ήταν εύκολο, αλλά εγώ δεν το πίστευα. Και στο τέλος έγινε όπως πίστευα εγώ. Αύριο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Αν μπορούμε να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε, αν μπορέσουμε να πάρουμε ισοπαλία, θα την πάρουμε. Βέβαια θα έχουμε μετά το παιχνίδι στο “Μπερναμπέου” και αυτό είναι καλό για εμάς».Οσο για τη δήλωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς (“όνειρό μου να αποκλείσω τη Ρεάλ”), ο Μουρίνιο είπε: «Οι προπονητές κάνουν όνειρα όταν οι ποδοσφαιριστές τους επιτρέπουν να τα κάνουν!

Οταν έχεις μία ομάδα που σου δίνει χαρές, ονειρεύεσαι. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να ανταποκριθούμε στο ρόλο του φαβορί. Για μένα, το καλύτερο στοιχείο του ΑΠΟΕΛ είναι ότι πρόκειται για ισορροπημένη ομάδα. Για κάποιους αυτό δεν έχει σημασία, αλλά για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο σε μία ομάδα. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε κι εμείς ισορροπημένοι».Τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσώπησε ο Σάμι Κεντίρα, που αύριο θα κληθεί να καλύψει το κενό του Τσάμπι Αλόνσο. «Ο Τσάμπι είναι ένας τέλειος παίκτης, αλλά έχουμε κι άλλους μέσους, όπως ο Γκρανέρο και άλλοι. Εχουμε πολύ δυνατό ρόστερ και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά δυνατοί για αύριο» είπε ο Γερμανός διεθνής και πρόσθεσε: «Αύριο δεν θα χαλαρώσουμε. Ξέρουμε ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι καλή ομάδα. Εκανε πολύ καλή πορεία στη φάση των ομίλων, απέκλεισε τη Λιόν. Είναι καλή ομάδα, δυνατή και παίζει με καρδιά. Σεβόμαστε τον ΑΠΟΕΛ, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε».Αξίζει να σημιωθεί ότι οι Ισπανοί απεσταλμένοι στην Κύπρο προσπάθησαν αρκετές φορές να αποσπάσουν μία τοποθέτηση του Μουρίνιο σχετικά με την απαγόρευση δηλώσεων που έχει επιβάλει. Ο Πορτογάλος απέφυγε με διαδοχικές… ντρίμπλες, όλα τα αιτήματα! Σήμερα, ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει στους δημοσιογράφους, διαφορετικά ο “πέλεκυς” της UEFA θα ήταν βαρύς για τη Ρεάλ.

Πηγή: novasports.gr