Για σήμερα έχουμε ένα νηστίσιμο γλυκό το οποίο είναι αγαπημένο όλων των παιδιών (μικρών και μεγάλων).
Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη μερέντα
Ένα τέλειο υποκατάστατο της μερέντας, όταν νηστεύουμε ακόμα και το λάδι.
Cuisine: Ελληνική
Τύπος συνταγής: Γλυκό
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Συνολικός χρόνος:
Συστατικά
- 200 γρ. Φουντούκια
- 125 γρ. Κακάο, 1 πακέτο
- 1 Ποτήρι Νερό
- 1,5 Ποτήρι Ζάχαρη
- 1 Τεμάχιο Βανίλια
- 70 γρ. Κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ όσο καλύτερα μπορούμε ή όσο θέλουμε.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτάκια ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας πιάσει στον πάτο και να μην δημιουργηθούν σβόλοι.
- Όταν βράσει και δέσει είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε βάζο.
- Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει στο βάζο χωρίς να βάλουμε το καπάκι.
- Αφού κρυώσει, βιδώνουμε και φυλάμε εντός ή εκτός ψυγείου.
- www.sintagespareas.gr