Σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Λεβαδειακός, που νίκησε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας με 2-0 και την έφερε μια ανάσα από τον υποβιβασμό! Οι Βοιωτοί άνοιξαν το σκορ στο 12’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σουμπίνιο, ενώ στο 53’ ο Ναπολεόνι «κλείδωσε» το υπερπολύτιμο τρίποντο! Για τους γηπεδούχους η νέα ήττα ουσιαστικά συνεπάγεται… την επιστροφή στην Football League, καθώς η σωτηρία απέχει 12 βαθμούς, μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και θα χρειαστεί να γίνουν απίστευτα πράγματα για να σωθούν! Συγκεκριμένα, πρέπει να χάσει όλα τα ματς του ο Εργοτέλης και να τα κερδίσουν οι Δραμινοί (έχουν και μεταξύ τους ματς).

Το ματς

Αν και ο καιρός ήταν ιδανικός για γήπεδο, το Καυτανζόγλειο ήταν άδειο (όπως στα περισσότερα εντός έδρας ματς της Δόξας Δράμας) αφού οι φίλοι του ποδοσφαίρου προτίμησαν να πάνε για καφέ ή τέλος πάντων να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα. Και πολύ καλά έκαναν.

Το θέαμα ήταν απογοητευτικό με τον Λεβαδειακό να καταφέρνει να προηγείται νωρίς με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σουμπίνιο, στο 9’. Ο Ναπολεόνι το κέρδισε αφού ανατράπηκε από τον Δαύκο, ο οποίος δικαίως αντίκρυσε και την κόκκινη κάρτα. Τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για τους Βοιωτούς, αφού οι Δραμινοί δεν αντέδρασαν, προσπαθούσαν να πλησιάσουν την περιοχή κάνοντας σουτ από το κέντρο του γηπέδου και το… Δράμα συνεχιζόταν.

Ακριβώς στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος. Νωρίς-νωρίς, στο 53’, ο Ναπολεόνι κινήθηκε άψογα στην πλάτη της άμυνας των «Μαυραετών», δέχθηκε την πάσα, πλάσαρε άψογα και έκανε το 0-2. Απλά, όμορφα κι ωραία για τον Λεβαδειακό. Οι «Μαυραετοί» στην συνέχεια δεν απείλησαν και ο Λεβαδειακός δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές και του αρκούσε που ήταν συγκεντρωμένος. Ο Αραβίδης προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ στο 74’ και να βάλει την Δόξα πάλι μέσα στο ματς αλλά το μακρινό του σουτ, το απέκρουσε ο Κυριακίδης.

Έτσι, οι Βοιωτοί έφτασαν στους 30 βαθμούς και αύξησαν τις πιθανότητες τους να παραμείνουν στην Σουπερλίγκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Δράμας (Μ. Κατσαβάκης): Δαύκος, Γελαδάρης (71’ Καπέλ), Βέρτζος, Ρούτσης (11’ Ρόκα), Αγτζίδης, Αραβίδης, Σικαλιάς, Αμπουμπακάρι, Κυβελίδης, Στεργιανός (59’ Λεάντρο), Κουμπρόγλου.

Λεβαδειακός (Γ. Παράσχος): Κυριακίδης, Σουμπίνιο (83’ Βασιλείου), Φαβάλι, Ναπολεόνι, Πόποβιτς, Τομάς, Ζησόπουλος, Κόρμπος (76’ Βιάνα), Λισγάρας, Μαχαίρας, Μεντί (60’ Κουτσόπουλος).

Πηγή: sday.gr