Αν και παίζοντας με 9 παίκτες ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει (1-1) τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 92΄ με γκολ του Γιαλούση και να πάρει χρυσό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι είχα προηγηθεί με γκολ του Εμιλιάνο Βίλα στο 59΄. Η κρητική ομάδα τέλειωσε το ματς με 9 παίκτες λόγω αποβολών των Ολίσε, Σαρρή, στο 77΄ και στο 82΄ αντίστοιχα. Ο Βίλα σημείωσε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και δικαίωσε τον Άγγελο Αναστασιάδη, που του εμπιστεύτηκε τη θέση του φορ, κρατώντας τον Μπακαγιόκο στον πάγκο.

Ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε πιο αποφασιστικός και με την υποστήριξη των οπαδών του κατάφερε να αξιοποιήσει μια από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε και να πάρει το ματς. Ο Εργοτέλης είχε τις δικές του -λίγες επίσης- ευκαιρίες που μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ στην εκπνοή του αγώνα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΣ με τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά τον Ντάσιο, αριστερά τον Μιχαήλ και στο κέντρο τους Κώτσιο και Τζημόπουλο. Στον κεντρικό άξονα τους Τζαμπρέλα, Ντε Βινσέντι, δεξιά τον Πάντο, αριστερά τον Γεωργίου και πίσω από τον προωθημένο Βίλα, τον Μπεσέρα.

Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Καραγεωργίου επέλεξε τον Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, δεξιά τον Γιαλούση, αριστερά τον Σασιασβίλι και στο κέντρο τους Χίμπλινγκερ και Σαρρή. Στα χαφ τους Ολίσε, Τζούνιορ και Μπέτο, και στη επίθεση τους Τζανακάκη, αριστερά Κουτσιανικούλη δεξιά και στην κορυφή τον Μπούντιμιρ.

Λίγες φάσεις

Το άγχος, ο κακός αγωνιστικός χώρος, τα πολλά λάθη εκατέρωθεν είχαν ως αποτέλεσμα να μην παιχθεί καλό ποδόσφαιρο και οι ευκαιρίες για γκολ στο α΄ ημίχρονο να μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο δυνατά και για μισή ώρα κυριάρχησε στο τερέν δίχως όμως να δημιουργήσει σημαντική φάση μπροστά στην εστία του Καβουσάκη. Μια προβολή του Μιχαήλ στο 3΄ και ένα σουτ του Κώτσιου στο 32΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα του Αναστασιάδη.

Ο Εργοτέλης προοδευτικά ισορρόπησε το ματς και στο τελευταίο 15λεπτο με αιχμή του δόρατος τον Κουτσιανικούλη καρδιοχτύπησε τον Κηπουρό. Στο 43΄ ο μικρόσωμος μεσοεπιθετικός εξαπέλυσε βολίδα που έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Βίλα, αποβολές και σοκ

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε ξανά φουριόζος στο ματς και στο 48΄ ο Πάντος απείλησε τον Καβουσάκη. Καρφωτή η κεφαλιά του αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του γκολκίπερ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δίνουν έμφαση στην άμυνα και να ψάχνουν την αντεπίθεση. Σε μια από αυτές στο 51΄ ο Τζανακάκης αστόχησε από καλή θέση.

Ωστόσο η δραστηριότητα του ΠΑΣ καρποφόρησε στο 59΄ όταν από μπαλιά του Μπεσέρα στόπαρε και με γυριστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καβουσάκη, καθώς είχε μπροστά του πολλά σώματα. Το γκολ ανάγκασε τον Εργοτέλη να βγει από το καβούκι του και τον Καραγεωργίου να σηκώσει από τον πάγκο τον Λεάλ. Ο Ουρουγουανός μπήκε στη θέση του Μπέτο στο 65΄. Στο επόμενο λεπτό ο Πάντος είδε τον Καβουσάκη να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα.

Με την έξοδο του Μπέτο οι Κρητικοί έχασαν τη μάχη του κέντρου, γεγονός που έκανε τον Καραγεωργίου να αποσύρει στο 68΄ τον Τζανακάκη και να βάλει τον Κυριακίδη. Οι δυο «αλλαγές» συνδυάστηκαν στο 72΄ για να αποκρούσει με το πόδι ο Κηπουρός το σουτ του Λεάλ. Από το 77΄ ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ολίσε με δεύτερη -τραβηγμένη είναι αλήθεια- κίτρινη κάρτα. Στο 82΄ δέχθηκε νέο πλήγμα όταν την κόκκινη του Σπάθα αντίκρισε και ο Σαρρής. Όμως δεν το έβαλε κάτω και στο 90΄ ο Γιαλούσης με σουτ από κοντά ισοφάρισε. Τέτοιο θρίλερ δεν ξανάγινε στο πρωτάθλημα.

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Σπάθας

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Φραγκιαδάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κώτσιος, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Πάντος, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Μπούντιμιρ, Ολίσε, Γιαλούσης, Κουτσιανικούλης, Σίλβα Τζούνιορ, Τζανακάκης, Μπέτο.

Πηγή: novasports.gr