Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο βόλεϊ ο θάνατος του Βίγκορ Μποβολέντα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα Κυριακής (25/3) σε ηλικία 32 ετών.

Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο βόλεϊ ο θάνατος του Βίκτορ Μποβολέντα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα Κυριακής (25/3) σε ηλικία 32 ετών. Ο Ιταλός παίκτης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Φορλί, με την Ματσεράτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 37χρονος παίκτης υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και απεβίωσε.Ο Βίκτορ Μποβολέντα, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου το 2005 στην Ιαπωνία και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Είχε αναδειχθεί δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, το 1995 και το 1999.Στους τίτλους τους οποίους είχε «σηκώσει» συγκαταλέγονται και τέσσερα χρυσά μετάλλια στο World League, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Κόσμου με την Ραβένα, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων με την Πιατσέντσα, 1 Κύπελλο Συνομοσπονδίας με την Ραβένα και την Περούτζια, 2 πρωταθλήματα με Μόντενα και Ραβένα και 1 Κύπελλο Ιταλίας.Ο Ιταλός παίκτης αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την διάρκεια του αγώνα της ομάδας του Φορλί, με την Ματσεράτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 37χρονος παίκτης υπέστη οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και απεβίωσε.

Ο Βίγκορ Μποβολέντα, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου το 2005 στην Ιαπωνία και ένα χρόνο αργότερα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα.

Είχε αναδειχθεί δύο φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, το 1995 και το 1999.

Στους τίτλους τους οποίους είχε «σηκώσει» συγκαταλέγονται και τέσσερα χρυσά μετάλλια στο World League, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Κόσμου με την Ραβένα, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων με την Πιατσέντσα, 1 Κύπελλο Συνομοσπονδίας με την Ραβένα και την Περούτζια, 2 πρωταθλήματα με Μόντενα και Ραβένα και 1 Κύπελλο Ιταλίας.

Πηγή : real.gr