Εντυπωσιακός ο Άρης αν και βρέθηκε στο 63′ να χάνει 1-2, έκανε την ανατροπή και με 3 γκολ σε 6 λεπτά, πήρε τη νίκη επί του Πανιωνίου με 4-2. Πάρα πολύ καλό θέαμα πρόσφεραν και οι δυο ομάδες σε ένα ανοιχτό ματς, με φοβερές εναλλαγές συναισθημάτων, πλούσιο σε φάσεις και γκολ μπροστά και από τις δυο εστίες.

Οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με το γκολ του Φατί στο 33′ αλλά με τα δυο γκολ του Κουτσι(39′ και 63′) βρέθηκαν πίσω στο σκόρ. Ο Άρης κατάφερε να κάνει και πάλι την ανατροπή και με τα γκολ των Ουμπίδες, Τρανταφυλλάκου και Νέτο μέσα σε 6 λεπτά(72′, 76′, 78′) πήρε τη νίκη που τον ανέβασε στους 39 βαθμούς και αύξησε τις ελπίδες του για συμμετοχή στα πλέι οφ.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Μανουέλ Μασάδο ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Καζναφέρη στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Τσουκάνη στο αριστερό και του Σανκαρέ και Ντίκο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Ο Φατί σε ρόλο αμυντικού χαφ στη μεσαία γραμμή με τον Καπετάνο και τον Ουμπίδες μπροστά του, το Νετο στο δεξί άκρο, τον Ακόστα στο αριστερό και στην κορυφή της επίθεσης το νεαρό Κανούλα στην πρώτη του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα των «κίτρινων».

Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-4-2, έχοντας τον Μιχαηλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Αντούνιες στο αριστερό ακρο της αμυντικής γραμμής, τον Κούρντι στο δεξί και το Σιόβα με τον Πιέρ κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή ο Ρόβας με τον Όμο δυο αμυντικά χαφ, με τον Ρόκα στο αριστερό άκρο, τον Μενδρινό στο δεξί και τους Ντιμπαλά και Κούτσι δίδυμο στην επίθεση.

Προβάδισμα με Φατί, απάντηση με Κούτσι

Στη Θεσσαλονίκη, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», βρέθηκαν αντιμέτωπες δυο από τις ποιο φορμαρισμένες ομάδες της Super League, ο Άρης και ο Πανιώνιος. Οι μεν «κίτρινοι» μετρούσαν μόνο μια ήττα στα 11 τελευταία ματς(αυτή από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη), ενώ οι δε «Κυανέρυθροι», προερχόντουσαν από δυο συνεχόμενες νίκες, με στόχο και των δυο να συνεχίσουν το καλό σερί.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά με ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με το Σιόβα να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα άουτ μόλις στο 1ο λεπτό, ενώ η απάντηση του Άρη ήρθε στο 4′ με τον Ουμπίδες να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από την απόκρουση του Μιχαηλίδη, όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε στην ανυπεράσπιστη εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι δυο ομάδες έδειξαν από το ξεκίνημα τις προθέσεις τους να παίξουν ελεύθερο και ανοιχτό παιχνίδι, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στο γήπεδο και τις φάσεις να εναλλάσσονται μπροστά από τις δυο εστίες.

Στο 18′ ο Άρης έφτασε ακόμα μια φορά με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Πανιωνιού.

Μετά από ωραία ατομική ενέργεια και γύρισμα του Νέτο από δεξιά, ο Ούμπιδες έπιασε απευθείας φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος του ημικυκλίου, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33ο λεπτό η ελαφρά υπεροχή που είχε στο ματς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετουσιώθηκε σε γκολ.

Ο Ούμπιδες εκτέλεσε με φάλτσο το φάουλ από αριστερά και ο Φατί με ωραία γυριστή κεφαλιά στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχαηλίδη γράφοντας το 1-0.

Η χαρά για τους γηπεδούχους δεν κράτησε πολύ καθώς στο 39′ ο Πανιώνιος που βγήκε στην επίθεση μετά το γκολ που δέχθηκε ισοφάρισε.

Ύστερα από κάθετη πάσα του Ρόβα, ο Ντιμπαλά βγήκε μόνος από δεξιά μέσα στην περιοχή, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Κούτσι κι εκείνος με προβολή στην κενή εστία έγραψε το 1-1.

Ο Πανιώνιος μάλιστα παρά λίγο να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα καθώς στο 45′ ο Κούτσι έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1

Η ανατροπή της ανατροπής

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε, με τον Πανιώνιο δηλαδή να χάνει ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα.

Μετά από κόρνερ του Μενδρινού από δεξιά, ο αμαρκάριστος Σιόβας έπιασε γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κόντραρε στον… Κούτσι και έφυγε άουτ.

Το γκολ για τον Πανιώνιο που ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις του ήρθε τελικά στο 63ο λεπτό.

Μετά από λάθος του Τσουκάνη ο Μενδρινός μπήκε στην περιοχή από δεξιά σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε και στον Σανκαρέ, στρώθηκε στον Κούτσι που πλάσαρε από κοντά τον Βελλίδη και έγραψε το 1-2 παγώνοντας το “Βικελίδης”.

Το εξάλεπτο της φωτιάς και η χρυσή αλλαγή

Ο Μασάδο έκανε και την τελευταία του αλλαγή περνώντας στο ματς τον Τριανταφυλλάκο στο 64ο λεπτό, με τον Πανιώνιο να χάνει μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη στο 69′ με τον Ντιμπαλά.

Επειδή λοιπόν η μπάλα τιμωρεί ο Άρης που έμεινε ζωντανός στην διεκδίκηση της νίκης, δεν μπορούσε να αφήσει ατιμώρητη την χαμένη ευκαιρία αρχικά ισοφαρίζοντας στο 72ο λεπτό με τον Ουμπίδες

Το γκολ αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών του Άρη που με την υποστήριξη του κόσμου κατάφεραν να καθαρίσουν τη νίκη μέσα σε δυο λεπτά.

Στο 76ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιδες από δεξιά, ο Τριανταφυλλάκος με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 και την ολική ανατροπή και δυο λεπτά αργότερα(78′), ο Νέτο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαηλίδη για το 4-2 και σφράγισε τη νίκη του Άρη που κάνει πλέον όνειρα για Ευρώπη

 

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Κάκος

Βοηθοί: Σωτηρόπουλος, Ελευθερίου

Οι συνθέσεις:

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Καπετάνος, Κανούλας, Ουμπίδες, Ακόστα, Τσουκάνης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Κούρντι, Αντούνες, Σιόβας, Πιέρ, Ρόβας, Μενδρινός, Κούτσι, Όμο, Ρόκας, Ντιμπάλα.

Πηγή: novasports.gr