Δεν μετανιώνει για την απόφασή του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Άρη, υπογράμμισε ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής της Ελλάδας αναφέρθηκε στην καριέρα του στους «κίτρινους», με αφορμή την συμπλήρωση 98 ετών από την ίδρυση του συλλόγου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απόφασή του να μην ασχοληθεί με τα διοικητικά της ομάδας.

Αρχικά, ο Γκάλης τόνισε: «Δεν μετανιώνω για τον Άρη, και πάλι αν ξανάρχιζα την καριέρα μου στον Άρη θα πήγαινα! Όταν ήρθα από την Αμερική πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω. Δεν το λέω για να μιλήσω για τον εαυτό μου, όλοι ξέρουν τι άνθρωπος είμαι, αλλά πίστευα ότι μπορούσα να πετύχω».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα χρόνια που φορούσε την κίτρινη φανέλα: «Θέλαμε να πάρουμε το Πρωταθλητριών, παλέψαμε, αλλά και μόνο που κάθε Πέμπτη δεν κυκλοφορούσε κανείς στην Ελλάδα είναι για εμάς μεγάλη επιτυχία και δικαίωση. Η αγάπη του κόσμου, όλων των φιλάθλων, όλων των ομάδων, είναι για εμάς η μεγάλη ανταμοιβή μέχρι και τώρα».

Επίσης, αναφέρθηκε και στην σημερινή εικόνα του Άρη: «Δυστυχώς ή ευτυχώς, το μπάσκετ είναι επάγγελμα. Για να πάρεις καλούς παίκτες πρέπει να έχεις χρήματα. Έτσι είναι λογικό να έχουν αποδυναμωθεί οι ομάδες μας. Πρέπει οι ομάδες να έχουν τη βάση για να βγάζουν τους δικούς τους παίκτες, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια οικονομική δυνατότητα για να πάρεις καλούς παίκτες και να κοιτάξεις στα μάτια τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Τέλος, τόνισε για την απόφασή του να μην εμπλακεί στα διοικητικά της ομάδας: «Εγώ ήμουν αθλητής, και στη νοοτροπία μένω αθλητής. Δεν με συγκινεί να ασχοληθώ με τα διοικητικά, δεν είναι κάτι που μου ταιριάζει. Να είναι ο κόσμος δίπλα στην ομάδα, εύχομαι χρόνια πολλά και καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα».

Πηγή: novasports.gr