Δεν έχουμε μεγάλη σημασία οι δοκιμές της Παρασκευής για τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari πως θέλει να μάθει την πίστα Σέπανγκ της Μαλαισίας και για αυτό τον λόγο δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση στις ελεύθερες δοκιμές.

Αρχικά, ο Ισπανός πιλότος τόνισε: «Όπως πάντα στη Μαλαισία, ένας βασικός στόχος την Παρασκευή είναι να συνηθίσεις τις ιδιαίτερες συνθήκες όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ιδιαίτερα στο γκαράζ, υποφέρεις από τη ζέστη όταν είσαι στο κοκπιτ, ενώ στην πίστα τουλάχιστον παίρνεις λίγο αέρα, παρότι δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις δροσερό».Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Το πρωί κάναμε αρκετή δουλειά στη σύγκριση αεροδυναμικών εξαρτημάτων, έπρεπε να βάλουμε όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους και να βρούμε τον καλύτερο συνδυασμό.

Το απόγευμα, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση των ελαστικών, με διαφορετικά φορτία καυσίμου. Θα έλεγα ότι σε αυτήν την φάση τα μεσαία και τα σκληρά συμπεριφέρονται αρκετά καλά, τόσο από άποψη απόδοσης στον έναν γύρο, όσο και σε μεγάλες αποστάσεις».Τέλος, ο πιλότος της «σκουντερία» τόνισε: «Μαζέψαμε αρκετές πληροφορίες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να είμαστε έτοιμοι το υπόλοιπο τριήμερο. Δεν έβρεξε σήμερα, αλλά γνωρίζουμε ότι μια καταιγίδα είναι πολύ πιθανή εδώ, πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

Πηγή: novasports.gr