«Πόλεμος» ξέσπασε στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ταξί που «πέρασε» στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά με την αρνητική ψήφο του πρώην υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση. Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος υποστήριξε ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν ανοίγει το επάγγελμα των ταξί, έδωσε στη δημοσιότητα ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών, από την οποία προκύπτει πως η τρόικα είχε δώσει την έγκρισή της στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ταξί που είχε ετοιμάσει ο κ. Ραγκούσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για «πολιτική εξαιρέσεων» που θα ανοίξει το χορό των αντιδράσεων από τον κλάδο των οδηγών φορτηγών και υποστήριξε ότι ήταν θέμα πολιτικής δικαιοσύνης και ηθικής να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα των οδηγών ταξί, όπως συμβαίνει με όλους τους κλάδους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τη θέσπιση οχημάτων ειδικής κατηγορίας μίσθωσης, 5 έως 9 θέσεων, χωρίς μετρητή. Τα οχήματα αυτά θα λειτουργούν αυστηρά με ραντεβού και θα απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από το δρόμο. Το κόμιστρο θα είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμο.

«Το νομοσχέδιο βάζει σε μία βάση όλα όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη για ταξί», σχολίασε στο ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας του ΣΑΤΑ, Κωνσταντίνος Δήμος.

Πηγή: skai.gr